• 瀏覽: 14,586
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
又唔係咩新鮮野,好多手機都有呢個功能,平果只係解放功能比用家使用

永遠不支持Apple 產品

出到iphone 第八代……先至用到,比人笑9死 ,百達o 收皮啦

講真
小弟除了坐車用八達通外,購物消費或網訂購也是用信用卡的,因有積分當錢使及asia miles,以及優惠節扣都比八達通多

引用:
原帖由 220 於 2020-6-2 10:12 發表

共產八達通不是有政府保護,八達通不會獨大,一早有其他交通咭兢爭,根本不用比50按金白比八達通賺。
曱甴蠢人!你睇下歷史先啦!

八達通由地鐵、九鐵、城巴、九巴和油蔴地小輪,於1994年成立聯合公司,命名為聯俊達有限公司(於2002年重新命名為八達通卡有限公司)

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-6-2 10:24 AM 發表
希望籃粉用唔著,用華為機先代表愛國
跳閘永世不錄用黨鐵嘅八達通又係邊個呢?

同支付寶有乜分別?

我唔係眼花嗎? 咁高科技係點樣做到㗎?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-6-2 10:24 AM 發表
我覺得Alipay HK好用D!
Ali 仲好

平時用App買M記同肯德基都係用Alipay HK,相當方便。

講八達通都可以拉埋政治
Rip discuss

我本人都用有艾瘋、三叔、為為手機,三星2-3年前已有nfc八達通功能,艾瘋今日先有,唔知以為好高科技,說實話艾瘋已經落後到仆街

其實visa wave, 銀聯閃付都拍卡過數。所有公共交通及公營部門收得八達通嘅應該容許埋收visa wave、銀聯閃付、Google Pay及Apple Pay嗰啲。

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-6-2 10:24 AM 發表
希望籃粉用唔著,用華為機先代表愛國
支付寶全國通用,8達豬只得香港用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]