• 瀏覽: 7,118
  • 回覆: 125
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:57 AM 發表

總統唔系大晒,政敵也是美國人,暴動失控可以出國民警衞軍。政敵沒有暴動,除非有證據,否則講過算了。
但係你老美的總統唔係大哂咩,
連外國的大小事務都管,仲可以幫外國立法喎?
你唔講仲以為係地球大總統呀

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-6-1 09:36 PM 發表

你未有見過美國95年暴動?問題係民主黨以共和黨之爭,上次放過了小布。因為特朗普這個人太無賴,這次民主黨不會放過特朗普。特朗普想留下性命,只有自動退下,看不到特朗普會。那麼只有等人民去解決特朗普。 ...
我有相同睇法.
浸浸火上加油,
可以說,是禍因.

種族衝突, 燒開了.
沒有大的因素,難以解決.

疫情+動亂+企業破產+失業
+國債

要同時解決咁多問題.

上帝叫人死亡,先要人瘋狂.

浸浸要連任,把精神集中推高股市.
由今年一.二月起, 2月13日杜指歷史高位, 已把美國帶往滅亡.

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-1 09:39 PM 發表

最終一定系用槍解決。邊個惡的?
唔係法律呢?

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 09:07 發表

現在還不算是暴動嗎? 唔係已經宵禁咗咩?

理在侵侵扇風點火就只差一兩個民主派州長支持啲示威者。

依D白皮式派系鬥爭就是如此。
政客爭權,何來國民支持?若叛亂就完全唔同。依家美暴亂未見叛國跡象。

但港暴理念就是港獨叛國行為。

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-6-2 08:56 發表
最大分別,係冇香港嗰啲黑記黑護黑師黑議員, 就算出埋軍隊鎮壓, 國際上都冇乜聲音。
你意思系;指“美國”出動軍隊鎮壓暴亂,國際上都冇乜聲音?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 07:13 AM 發表

神兄,如國民警衛軍反轉幫示威者呢?
看觀美暴是由多個不同的組織聯合行動的,現已去到全美50州了,並不像小小的漁港。。。
若真的美暴發展至美裂/美爆。。。
可能是全球人類之福
🙏 ...
保加利亞盲婆,曾預言2019年時,
特朗普得怪病,引致失聰.未能履行總統職務.

e一招, 可能有機會出現!

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:14 AM 發表

我有相同睇法.
浸浸火上加油,
可以說,是禍因.

種族衝突, 燒開了.

+國債

要同時解決咁多問題.

由今年一.二月起, 2月13日杜指歷史高位, 已把美國帶往滅亡. ...
言之有理

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-2 09:13 發表

但係你老美的總統唔係大哂咩,
連外國的大小事務都管,仲可以幫外國立法喎?
你唔講仲以為係地球大總統呀
佢有力咁做,冇力就用條命去捱。道理是用拳頭說的是亘古不變之真理。

支持中共,不是因為他們的理論,是因為中共能夠使中國的拳頭夠大夠硬,有能力使國民福祉受到保障。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 08:52 AM 發表

警察只是打份工,職責系維持治安,佢地立場系點,毋須公告。

只有軍隊奉令才可執行殺敵任務。港獨肯定是敵人,軍隊殺之可也。
嗯,好吧。。。
神兄,美暴當劇睇算吧。
勿太用神。。

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:14 發表

我有相同睇法.
浸浸火上加油,
可以說,是禍因.

種族衝突, 燒開了.

+國債

要同時解決咁多問題.

由今年一.二月起, 2月13日杜指歷史高位, 已把美國帶往滅亡. ...
呢樣系“民主”政制的結果,並非侵侵所為,國民願意推翻民主政制嗎?

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-2 09:19 AM 發表

你意思系;指“美國”出動軍隊鎮壓暴亂,國際上都冇乜聲音?
不錯, so far有冇國家叫特朗普克制,有冇話如出動軍隊鎮壓就會制裁, 有冇議員話要尋求國際上支援, 有冇乜乜物物國際人權組織 指三道四?

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:15 發表

唔係法律呢?
法律都要槍去執行,冇咗庭警及警察支持,法官乜七都唔系。

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-6-2 09:22 發表

保加利亞盲婆,曾預言2019年時,
特朗普得怪病,引致失聰.未能履行總統職務.

e一招, 可能有機會出現!
唔排除有  有力人士禁閉佢,聲稱佢有病不能履行總統職務,依家由副總統代行。

咁唔系一樣,民主政制的質不變,政黨輪姦都變唔出的乜。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 08:14 AM 發表

神兄,25%黑人並不為少數目,再加上其他人種及有心人合力反政府。。。
現時軍民雙方皆有大量死傷,再加上傳媒不斷大力宣染。。。
不論什麼國家,當人們種下了仇恨就很難停止了。。。
現,柒無普自己還在網路上不斷挑釁,試問怎樣平息? ...
來源:百度

美國人口3.27億(截至2018年)。 歐裔美國人占62.1%;拉丁裔占17.4%,非洲裔美國人占13.2%,亞裔占5.4%,混血占2.5%,美國印第安人和阿拉斯加州原住民占1.2%,夏威夷原住民或其他太平洋島民占0.2%(少部分人在其他族群內被重複統計)。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-2 09:30 發表

嗯,好吧。。。
神兄,美暴當劇睇算吧。
勿太用神。。
貧富懸殊做成的家庭糾紛。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]