• 瀏覽: 45,670
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
+73
引用:
原帖由 kenchan42015 於 2020-6-1 04:12 PM 發表
美國的大規模反警暴示威踏入第6日,首都華盛頓特區的白宮外圍連續多日有示威者聚集,周日(5月31日)宣布宵禁令後場面仍然混

?20200601155927

優秀既年青人!!!美麗的風景線!!

...
呢次美國眾議院議長佩洛西真係恨到啦,一道美麗的風景線在白宮前面展開,相信她將會十分開心啦。
所以話呢,有時候做人就唔好咁黑心,香港暴亂時你就幫埋班暴徒美化佢地嘅惡行,現在報應來了,讓你地都嘗嘗呢道美麗的風景線。我地香港就無法制裁到你邪惡嘅美帝,不過個天就好公平咁報應番你地,今次你地美帝作惡多端,終食惡果。

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-6-1 05:57 PM 發表

請問係咪語言能力有問題?
人地講一句,你同班十四億人五毛就可以日日風景線風景線日日自high不停重複重複幾個月
咁唔係咩?係美國人講喎,今日佢地報應嚟啦,點解佢地講嘅時候你又唔批評佢呀。
香港嘅暴徒無論破壞、毆打、掟磚掟汽油彈、放火燒人燒地鐵,咁嗰條八婆都可以話係一道美麗的風景線,咁現在美國又出現呢啲情境,就唔俾我地講呀。呢啲就係佢地自作孽,報應呀。
仲有,我地都係講咗幾日,你就話幾個月,係你有問題就真。
當然啦,作為一個美帝奴才,你就一定感到十分悲哀嘅,見到咁嘅現眼報就當然唔想人提啦。

引用:
原帖由 主隊必勝 於 2020-6-1 06:04 PM 發表

曱甴仲唔去幫美國平亂
黃屍圈快d 捐款比老美
你有無搞錯呀,人地黃屍只會收錢出來搞事,反中亂港,你估佢地真係同美帝主人講心呀。
有錢收就會做嘢,無錢收就已經收工啦,仲要叫佢地捐款比老美?

引用:
原帖由 冼拿 於 2020-6-1 06:40 PM 發表

美國而家既情況,令我諗起中國其中一句諺語「善惡到頭終有報,多行不義必自斃」
無錯,美國根本就係一直以來都不斷作惡,幾多國家俾佢搞到民不聊生,戰火連天,人民生活於水深火熱之中。
如果這個世界沒有了邪惡美國,相信世界會更和平。

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-6-1 05:57 PM 發表

請問係咪語言能力有問題?
人地講一句,你同班十四億人五毛就可以日日風景線風景線日日自high不停重複重複幾個月
你地班黃屍咪仲好笑,8.31太子站又話死咗人,但連屍都無,又搵唔到任何失蹤咗嘅人口,你地黃屍連姓名都搵唔到一個出嚟。
咁你地班黃屍又日日自high不停重複重複幾個月喺太子站度拜祭,呢啲思維邏輯咪仲有問題。

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-6-1 06:57 PM 發表

嗰度而家做咗精神病研究中心
事實上,今次暴亂最值得我地拜祭嘅,就係俾班黑暴用磚掟死嗰個羅伯,他才是真正無辜慘死的人。

引用:
原帖由 kaykay198 於 2020-6-1 07:53 PM 發表

咁你唔返支國?
你班黃屍真係個腦有嚴重問題,香港就係中國其中一個城市,我地就住在中國啦。
反而,一班反中亂港份子,咁討厭中國但就死都要賴死喺中國嘅地方唔肯走,仲成日叫人返中國,真係嚴重嘅精神分裂。

引用:
原帖由 kaykay198 於 2020-6-1 08:05 PM 發表

一國兩制 天大笑話
原來真係個腦有問題,連一國兩制都唔識。
一國係乜嘢意思呀,係話你知香港係屬於中國的一部份,即係中國嘅地方。
而兩制嘅意思即係所行嘅制度可以同現在中國內地其他城市的制度有所不同,但並唔係代表香港唔駛受到中央管轄。
如果連呢啲都唔識,就只證明你個腦有問題,一定係俾黃師洗腦洗到連一國兩制都唔識解囉。
不過咁,如果你認為係天大笑話嘅,咁就不如同中國其他城市體齊啦,就行番中國內地嘅制度囉。
嗱,我唔反對呀,你覺得一國兩制係笑話嘅,就一定支持變回一國一制啦。

引用:
原帖由 Lancer 於 2020-6-1 08:08 PM 發表

講真....兩班人唔同。
美國有一班真係想要公平人權的。但係確係有班人乘機搶劫。
香港黑衣魔係想叛國、勾結外國勢力,連搬走路障既女人都打,用火燒人既極權變態黑衣魔。
求人地軍隊打香港...抹黑別人,抹黑攻擊異見商戶,唔比人做生意。
香港黑衣魔相比離講,衰格、賤格好多。 ...
講得啱,香港黑衣暴徒就係罪大惡極的人,但一大班黃屍都唔係好人,見到呢班暴徒做出種種暴行,都仲要支持。
所以,黃屍成日標榜自己係為公義喎,我呸,為公義就唔會支持呢班罪大惡極嘅黑衣暴徒啦。

引用:
原帖由 yellowobject 於 2020-6-2 03:44 PM 發表
強烈建議記協派立場黃媒黑記,過去只影同欄住啲警察,話晒係記者係第四權,有事時記協會出嚟譴責😂😂😂
喺美國記者係欄唔到警察嘅,因為美國警察係唔理你係記者定示威者、暴徒,都照樣開槍,當然好多時都係橡膠子彈啦。
所以,警察一驅散就會發射橡膠子彈或催淚彈,所以唔會有記者阻礙警察嘅事發生。
呢幾日都有記者俾子彈打中,有個已經證實有隻眼盲咗。但咁又點,在美國咁做係唔會好似香港咁有人會去大肆宣傳的。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-6-2 06:45 PM 發表

亦都無大批所謂記者同所謂急救員擋住差人

喺美國記者係欄唔到警察嘅,因為美國警察係唔理你係記者定示威者、暴徒,都照樣開槍,當然好多時都係橡膠子彈啦。
美國已經有記者中招而盲咗一隻眼啦。

引用:
原帖由 kaykay198 於 2020-6-5 04:04 PM 發表

一國兩制個兩制係mutually exclusive架 天才
你就真係蠢材啦,邊個話你知係mutually exclusive呀,又被人洗腦。
唔駛講其他,單單中央可以在香港駐軍就已經唔係mutually exclusive啦,還有涉及外交嘅呢,你又話係mutually exclusive呀。
所以話,黃C真係俾人洗腦洗到儍,以為香港真係獨立於中央嘅管治。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]