• 瀏覽: 3,427
  • 回覆: 50
+3
中共就係丁蟹
丁蟹蠻不講理之餘仲要滿口歪理只會怪責別人(外國勢力)而不懂檢討自己,錯手打死幫過自己嘅老朋友(香港),但又成世行運連老狐狸陳萬賢(英國)都唔夠佢鬥,之後陳滔滔(美國)用高科技但都係輸俾丁蟹,最後被方展博『借運』打倒,搞到要掟四個仔落街(搜刮民脂民膏即中國旗的四粒細星代表的各人民階層)嚟回血為自己保命(回復被制裁之下的經濟)

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
引用:
原帖由 y2k2 於 2020-6-1 03:11 PM 發表
中共就係丁蟹
丁蟹蠻不講理之餘仲要滿口歪理只會怪責別人(外國勢力)而不懂檢討自己,錯手打死幫過自己嘅老朋友(香港),但又成世行運連老狐狸陳萬賢(英國)都唔夠佢鬥,之後陳滔滔(美國)用高科技但都係輸俾丁蟹,最後被方展博『借運』打倒,搞到要掟四個仔落街(搜刮民脂民膏即中國旗的四粒細星代表的各人民階層)嚟回血為自己保命(回復被制裁之下的經濟) ...
我真係好佩服你既工作態度, 你老板都周身屎, 仲咁盡責做文宣....

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-6-1 03:18 PM 發表

我真係好佩服你既工作態度, 你老板都周身屎, 仲咁盡責做文宣....
美帝本來已經用貿易協議輾壓中共但依家被武漢肺炎反將一軍,中共真係同丁蟹一樣係行運超人

引用:
原帖由 y2k2 於 2020-6-1 03:11 PM 發表
中共就係丁蟹
丁蟹蠻不講理之餘仲要滿口歪理只會怪責別人(外國勢力)而不懂檢討自己,錯手打死幫過自己嘅老朋友(香港),但又成世行運連老狐狸陳萬賢(英國)都唔夠佢鬥,之後陳滔滔(美國)用高科技但都係輸俾丁蟹,最後被方展博『借運』打倒,搞到要掟四個仔落街(搜刮民脂民膏即中國旗的四粒細星代表的各人民階層)嚟回血為自己保命(回復被制裁之下的經濟) ...

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-6-1 03:18 PM 發表

同意,呢個用腦
好過d照炒既
加多一股萍果作為獎勵

邊個蠻不講理先,黃色死曱甴,幾時為831冤枉香港警察,公開道歉先!!

國安法,香港人自己申請嘅!!

https://www.facebook.com/groups/2519168145027847/permalink/2625522151059112/
美國已經禁止左直播,要睇就快,好快俾人鏟走!

5,6個警察都控制唔一個人仲要開槍...
引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2020-6-1 04:12 PM 發表
https://www.facebook.com/groups/2519168145027847/permalink/2625522151059112/
美國已經禁止左直播,要睇就快,好快俾人鏟走!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-6-1 03:52 PM 發表
邊個蠻不講理先,黃色死曱甴,幾時為831冤枉香港警察,公開道歉先!!

國安法,香港人自己申請嘅!!
如果831冇不見得光嘅事點解唔拘捕晒嚟『拜祭』嘅人?  自己身有屎唯有屈人地屈你

中共用國安法殺了香港之後就會明白唇亡齒寒的道理

引用:
原帖由 y2k2 於 2020-6-1 06:19 PM 發表

如果831冇不見得光嘅事點解唔拘捕晒嚟『拜祭』嘅人?  自己身有屎唯有屈人地屈你

中共用國安法殺了香港之後就會明白唇亡齒寒的道理
香港係你指證人哋有罪,你攞證據出嚟。

所以同你呢種人講道理嘥氣啦,你個腦根本俾人洗過!

你根本無辦法用邏輯來解釋你行為,你其實俾人洗過腦,正如你無辦法解釋,點解美國有民主選舉,會發生咁嚴重嘅暴動!

你利用虛無飄渺嘅民主口號,催眠你自己,支持你嘅行為,支持你嘅言行,其實你應該反省!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-6-1 06:30 PM 發表

香港係你指證人哋有罪,你攞證據出嚟。

所以同你呢種人講道理嘥氣啦,你個腦根本俾人洗過!

你根本無辦法用邏輯,你又來解釋你個行為,你其實俾人洗過個腦,正如你無辦法解釋,點解美國有民主選舉,會發生咁嚴重嘅暴動!

你利用虛無飄渺嘅民主口號,催眠你自己,支持你嘅行為,支持你嘅言行,其實你應該反省! ...

中共將會毀於你們這些冇腦的小粉紅手上!

引用:
原帖由 y2k2 於 2020-6-1 06:41 PM 發表

你唔夠人講,就話人小粉紅,咁你又係咩!!

道理,真相,證據,講唔通,開始扣帽子?!

你不如直頭用粗口鬧我好過啦,

引用:
原帖由 y2k2 於 2020-6-1 06:41 PM 發表

道理唔夠人講,最簡單嘅方法,就係講良知,講良心,一啲唔標準嘅嘢!!

例如你話我,喪盡天良,埋沒良心!!

當然啦,其實你都係吹下嘅啫,良心係乜,我估你真係唔知囉。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 y2k2 於 2020-6-1 06:52 PM 發表

傻仔一聽你問點解有民主都會有暴動就知你係小粉紅啦
有民主才會有暴動的自由吖懵卵,唔信睇下北韓有冇暴動?
咁你嘅常識有問題啦,大陸前一段時間先暴動過,你嘅意思係咪話中國有民主啊?

中國係封建時代皇權年代,都發生過農民革命,龍紋暴動,唔通你話中國一直都有民主?

香港有暴動,香港有民主啦,咁你仲爭取啲乜嘢啊?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]