• 瀏覽: 20,156
  • 回覆: 229
引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-6-1 02:17 PM 發表

校長門,如果想香港好的話:
1. 開放各大學的學生會,即每間大學准許成立多於一個學生會。
2. 停止強迫同學們交學生會會費(學生註冊費是包括了學生會會費)。 ...
咦!好主意喎!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
真支持就炒晒啲黃教授同助教先

回覆 引用 TOP

一個二個忽然愛國,個d重懵盛盛走在最前線自以為勇既,唔該睇清楚目前環境,人地(唔係講忽然愛國個班,係講一直潔身自愛個班)响安全網內老點煽動你班友做爛頭卒,唔該醒小小做番個正常人,返學既返學,返工既返工,政治唔係你地玩架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-6-1 02:17 PM 發表

校長門,如果想香港好的話:
1. 開放各大學的學生會,即每間大學准許成立多於一個學生會。
2. 停止強迫同學們交學生會會費(學生註冊費是包括了學生會會費)。 ...
有競爭有進步,而且可以有自由選擇活動免被強迫交會費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 必巨發 於 2020-6-1 01:59 PM 發表

五間大學校長發出聯合聲明,指完全支持「一國兩制」,理解訂立國家安全法的必要性。聯署包括嶺大校長鄭國漢、中大校長段崇智、教大校長張仁良、理大校長滕錦光和港大校長張翔。...

五間大學好易被 ...
咪係囉,奶完呀耶大把水,有水想點裝都得啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-1 02:30 PM 發表

歷史重演

https://www.youtube.com/watch?v=k56Ax1z_apc
係lor, 第一個聲討段狗la
二五到呢
為左賺校長份錢,做左狗,做漢奸,再做返狗都得。佢心諗,俾你個溪錢仔灑兩下做過骨。繼續賺幾百萬年薪。

回覆 引用 TOP

五間大學

光復香港靠國法
時代革命打獨犯

有客西來 至東而止
木火金水 洗此大恥

炎運宏開世界同 金烏隱匿白洋中
從此不敢稱雄長 兵氣全消運已終

回覆 引用 TOP

鄉願,德之賊也。

回覆 引用 TOP

咁大膽?唔驚得罪班恐怖份子?

回覆 引用 TOP

坐等校園著火.

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制

回覆 引用 TOP

依傢呢幾間大學嘅校長,好似啱啱瞓醒?比人裝修完啲費用邊位埋單?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無辣不歡的貓奴 於 1-6-2020 02:38 PM 發表

中大校長最危, 隨時俾阿爺秋後算帳所以即刻出黎表態, 醒目仔.
重有阿藤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 必巨發 於 2020-6-1 01:59 PM 發表

五間大學校長發出聯合聲明,指完全支持「一國兩制」,理解訂立國家安全法的必要性。聯署包括嶺大校長鄭國漢、中大校長段崇智、教大校長張仁良、理大校長滕錦光和港大校長張翔。...

五間大學好易被裝修, 還有四間呢?
呢5間等裝修
O個4間等執笠

「香港屍髲 正垃能圾」

回覆 引用 TOP

支持全部大學生退學抗議

回覆 引用 TOP

Support

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]