• 瀏覽: 48,891
  • 回覆: 275
  • 追帖: 1
+4
今午(31日)12時25分,長洲東堤路一度假屋職員報案,指一男一女倒臥在租住的度假屋內,二人旁邊有一盤燒過的炭,懷疑二人燒炭自殺。救援人員趕至現場,證實兩名事主氣絕身亡。警方經初步調查後,實證兩名死者為昨日離開將軍澳日出康城後失蹤的夫婦,其家人於下午2時許到場助查及認屍。警方在現場檢獲一封遺書,初步相信事件並無可疑,死者死因有待驗屍後確定。

昨晚(30日)接近10時,警方接獲一名男子報案,指其父親潘志盛及母親馮瑞倫(俱56歲),於同日上午約11時,雙雙離開其位於將軍澳康城路一號日出康城住所後,一直失去聯絡,由於兩人失蹤前曾透露會前往長洲,故估計兩人可能會在該處出現,警方曾就事件展開跟進,並通令各區外勤人員密切留意有關情況。

另外,警方在該對夫婦失蹤後,曾發圖尋人呼籲市民提供資料,並形容失蹤的丈夫身高約1.65米,體重約60公斤,中等身材,蓄短黑髮;最後露面時身穿淺藍色風褸。妻子則身高約1.6米,體重約60公斤,身材肥胖,蓄短啡髮,最後露面時身穿白色短袖上衣、攜有一個綠色背包及一個紙袋。

山長水遠走去人哋間屋燒炭死 有錢佬諗嘢係唔同啲

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200531/bkn-20200531000707961-0531_00822_001.html

呢d平時扮晒野
一出左事
為左塊面
唔死都唔得

點解長洲成日都成為自殺聖地 其實人生唔係想像中咁難過,由其依到係香港,印度個女人日日都面臨被姦殺,佢地都冇冧過死。。。有時候很放低就會發現一切壓力源自於自己胡思亂想

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-5-31 04:18 PM 發表
點解長洲成日都成為自殺聖地 其實人生唔係想像中咁難過,由其依到係香港,印度個女人日日都面臨被姦殺,佢地都冇冧過死。。。有時候很放低就會發現一切壓力源自於自己胡思亂想 ...

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-5-31 04:18 PM 發表
點解長洲成日都成為自殺聖地 其實人生唔係想像中咁難過,由其依到係香港,印度個女人日日都面臨被姦殺,佢地都冇冧過死。。。有時候很放低就會發現一切壓力源自於自己胡思亂想 ...
人生最大兩件事,錢銀、感情,相信兩人年紀一齊赴死,非因感情,那只係錢銀,錢銀更事小,無咗就無,過唔到自己嗰關,無得好講。
但當過咗那一關後,回望番從前,只覺一切都係咁而已。

兩人都係56歲, 安息

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-5-31 04:25 PM 發表

人生最大兩件事,錢銀、感情,相信兩人年紀一齊赴死,非因感情,那只係錢銀,錢銀更事小,無咗就無,過唔到自己嗰關,無得好講。
但當過咗那一關後,回望番從前,只覺一切都係咁而已。 ...
另一個可能係有人有不治之症, 夫妻二人鶼鰈情深........!!
不能同月同日生, 但能同月同日去

引用:
原帖由 x201191 於 2020-5-31 16:13 發表
呢d平時扮晒野
一出左事
為左塊面
唔死都唔得
香港人一般性格,平時得罪人多自己知,所以出意外衰咗就會選擇自殺。

RIP

引用:
原帖由 悟空~ 於 2020-5-31 04:32 PM 發表

另一個可能係有人有不治之症, 夫妻二人鶼鰈情深........!!
不能同月同日生, 但能同月同日去
又可能係個仔唔生性大家政見不同呢

溶溶爛爛公屋都賣成5,6佰萬,私家樓更加值錢,使唔使走到咁盡?

話我冷血都係咁話,要自殺既就唔好去害人,自己有樓,要死就死返係自己屋企果度啦,去人地間渡假屋度自殺,仲唔係害人,人地至少都要請人打齋超渡呢兩條PK! 

RIP

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]