• 瀏覽: 1,451
  • 回覆: 30
+16
美國一名手無寸鐵的非裔男子遭白人警察壓頸後身亡,全美示威行動遍地開花,抗議警察執法過當、種族歧視,似在報復美國支持香港反送中運動,大陸官媒紛紛大篇幅報導,更在推特譏諷抗爭行動是「美麗的風景」。非裔男子佛洛伊德(George Floyd)遭白人警察壓制致死,引爆全美各地連日來示威抗議,抗爭行動逐漸失控、轉趨暴力,警民衝突升溫,至今已有至少25座城市於30日晚間起實施宵禁。香港《南華早報》報導,美國多城陷入動盪,大美國一名手無寸鐵的非裔男子遭白人警察壓頸後身亡,全美示威行動遍地開花,

暗諷民主黨籍美國眾議院議長裴洛西去年在香港反送中示威運動期間,大讚港人上街抗議是「令人嘆為觀止的美景」說法。

你們信仰的主會比你們更加多美麗風景線  I can't breathe

新聞來源連結:
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20200531002258-260408?chdtv

A beautiful sight to behold.

風景美如畫

別人家事關我們屁事🤔🤔

話系唔可以胡講

引用:
原帖由 1000day 於 2020-5-31 03:28 PM 發表
美國一名手無寸鐵的非裔男子遭白人警察壓頸後身亡,全美示威行動遍地開花,抗議警察執法過當、種族歧視,似在報復美國支持香港反送中運動,大陸官媒紛紛大篇幅報導,更在推特譏諷抗爭行動是「美麗的風景」。非裔男子佛洛伊德(George Floyd)遭白人警察壓制致死,引爆全美各地連日來示威抗議,抗爭行動逐漸失控、轉趨暴力,警民衝突升溫,至今已有至少25座城市於30日晚間起實施宵禁。香港《南華早報》報導,美國多 ...
仲有呢段:
「新華社中文版在官方推特上評論,這是「裴洛西版美麗風景線」,暗諷民主黨籍美國眾議院議長裴洛西(Nancy Pelosi)去年在香港反送中示威運動期間,大讚港人上街抗議是「令人嘆為觀止的美景」說法。」

會唔會有人訪問佩洛西?

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-5-31 05:50 PM 發表
別人家事關我們屁事🤔🤔
中港家事關美國屁事!

引用:
原帖由 top11 於 2020-5-31 05:53 PM 發表

仲有呢段:
「新華社中文版在官方推特上評論,這是「裴洛西版美麗風景線」,暗諷民主黨籍美國眾議院議長裴洛西(Nancy Pelosi)去年在香港反送中示威運動期間,大讚港人上街抗議是「令人嘆為觀止的美景」說法。」

會唔會有人訪問佩洛西? ...
其實美國新冠死十萬人,己是「令人嘆為觀止的美景」,原來仲有更精彩「美國之春」!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-5-31 05:55 PM 發表

其實美國新冠死十萬人,己是「令人嘆為觀止的美景」,原來仲有更精彩續集!
仲要係選舉年先搞呢啲野~

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-5-31 05:54 PM 發表

中港家事關美國屁事!
有啲淫 會打自己嘅利益 建立在所有地方, 所以咩事都關佢事 🤔🤔

引用:
原帖由 top11 於 2020-5-31 05:56 PM 發表

仲要係選舉年先搞呢啲野~
我絕對支持傻侵連任,萬一比個正常既做點算!

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-5-31 05:57 PM 發表

有啲淫 會打自己嘅利益 建立在所有地方, 所以咩事都關佢事 🤔🤔
呢個淫 ,叫老尾

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-5-31 05:59 PM 發表

呢個淫 ,叫老尾
大家懂的🙏🙏

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-5-31 05:58 PM 發表

我絕對支持傻侵連任,萬一比個正常既做點算!
其實我都係咁話~
難得有條友可以正式令美國衰落~
何樂而不為~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]