• 瀏覽: 2,153
  • 回覆: 33
+9
美國超過30個城市有民眾上街抗議,不滿黑人男子被白人警員壓頸後死亡的事件,部分演變成騷亂,有暴徒到商店搶掠,兩人中槍死亡。 佐治亞州進入緊急狀態,另外包括洛杉磯、亞特蘭大和費城等多個城市宣布,當地星期六晚實施宵禁,洛杉磯市長要求所有人晚上8時前離開市區的街道,直至清晨5時半。 洛杉磯的示威演變成暴力...

人哋係爭取黑人平權嘅和平示威者,點解港台用暴徒形容佢哋?點解只係報導示威者嘅行為,而唔係警察嘅暴力?

港台報導香港示威嘅時候都唔係咁嘅,唔好雙重標準,外國的月亮不是特別圓

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1529364-20200531.htm?spTabChangeable=0

今年維園又多個籌款項目

港台正垃圾
竟然稱呼美國示威者為暴徒
美國手足都係手足
佢地係義士,唔係咩暴徒呀

STAND WITH AMERICAN PEOPLE

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2020-5-31 09:18 AM 發表
港台正垃圾
美國手足都係手足
香港曱甴面臨兩難,到底支持「美國政權」還是「美國人民」?

香港人已經同美國示威者connect咗!

美國政府無理打壓示威者,香港人永遠支持你哋反抗!

美國市民你哋只要做齊香港黑衫義士做嘅嘢就會抗爭成功㗎啦!

香港黑衫義士最強就係私了,一定要跟足呀!

點會咁,人權呢?去 L 咗邊?

伸唎:「黃C9血人」

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2020-5-31 09:10 AM 發表
美國超過30個城市有民眾上街抗議,不滿黑人男子被白人警員壓頸後死亡的事件,部分演變成騷亂,有暴徒到商店搶掠,兩人中槍死亡。 佐治亞州進入緊急狀態,另外包括洛杉磯、亞特蘭大和費城等多個城市宣布,當地星期六晚實施宵禁,洛杉磯市長要求所有人晚上8時前離開市區的街道,直至清晨5時半。 洛杉磯的示威演變成暴力...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15293 ...
香港只影警察,美國只影示威人士,記者雙重標準

引用:
原帖由 starr 於 2020-5-31 09:19 AM 發表

香港曱甴面臨兩難,到底支持「美國政權」還是「美國人民」?
香討美奴丶呆灣狗禁哂聲🙊🙊🙊😆😆😆

我睇片 

見一個女人企喺馬路攔警車,美國警察跳落車對住個女人狂射象膠,
或者人地有緊要事想報警呢,美國警察有無人性架!

想問下哩般黃畜有咩感想?

附件

usarmy.jpg(42.88 KB)

支持義士  加油  遍地開花

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2020-5-31 09:18 AM 發表
港台正垃圾
美國手足都係手足
無錯!港台垃L圾

我發現香港暴徒兇殘過美國暴徒N倍

大家睇吓尋日曱甴敢唔敢到旺角  銅鑼灣 街頭攪事, 梗係唔敢喇,一攪事,警察即播美國對付示威方法,跟足黎對付班友🤣🤣🤣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]