• 瀏覽: 6,923
  • 回覆: 116
政府擬訂立國歌法,連日來惹來大批市民上街抗議,期間兩名男女童涉拋單車等雜物堵路,事後同被控一項在公眾地方造成阻礙罪,今(

案中男被告現時13歲,女被告則為12歲。控罪指他們於今年5月28日,在上水馬會道和新運路一帶,用單車、膠欄、雪糕筒和磚頭堵路,造成阻塞。裁判官准女被告保釋,但因男被告有其他案件在身,故駁回其保釋申請

呢個[優秀嘅細路]真極之優秀! 原來13歲已經有案在身!
呢個官連[優秀嘅細路]都唔准保釋? 唔怕馬道長廢你武功?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200530/bkn-20200530131200909-0530_00822_001.html

熱賣及精選
即係呢條[優秀嘅細路]拉完一鑊又一鑊囉.

人生有很多沒有道理的事情                这里是中国
預料之內的事沒有發生                     This is China
預料之外的事卻發生了                  中国 - 最炫民族风
如是我聞 必作如是觀
呢對男女童如果起美國咁搞比警察用民主打瓜都好有可能

回覆 引用 TOP

死不悔改,抵L死!

「但因男被告有其他案件在身,故駁回其保釋申請」

13歲已經有多單案件在身真係x你老母囉! 

引用:
原帖由 nobody2014 於 2020-5-30 05:00 PM 發表

死不悔改,抵L死!
走得唔夠快唔夠優秀

精人出口笨人出手
正式豬咁蠢、井底蛙、戇九九

小心EK癲狗miriam
咁優秀都唔俾保釋,無奶由既XD

回覆 引用 TOP

英雄出少年,有方世玉風範。

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-5-30 05:03 PM 發表

「但因男被告有其他案件在身,故駁回其保釋申請」

13歲已經有多單案件在身真係x你老母囉! 
如果水官審,會係“非常優秀嘅細路”

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
又係娃娃兵

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2020-5-30 05:08 PM 發表

英雄出少年,有方世玉風範。
孫中山托世

回覆 引用 TOP

年紀輕輕已經做咁多大案,果然係優秀的細路

回覆 引用 TOP

「優秀嘅細路」諗住拋完單車去溪邊玩西水,宜家好啦,去差館玩,一樣精彩。
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-5-30 04:54 PM 發表

政府擬訂立國歌法,連日來惹來大批市民上街抗議,期間兩名男女童涉拋單車等雜物堵路,事後同被控一項在公眾地方造成阻礙罪,今(

?20200530155655

案中男被告現時13歲,女被告則為12歲。控罪指他們於今年5 ...

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧

回覆 引用 TOP

13歲已經犯案累累

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]