• 瀏覽: 12,513
  • 回覆: 139
+11
我真係唔知,美國可以點樣幫「香港人」呢?
幫香港人發聲去爭取「民主雙普選」?那時就輪到中國話「美國違反中英聯合」,因為中英聯合聲明冇講過要給香港有雙普選,雙普選是基本法提出,香港可以逐步達至的一種制度!
要幫香港獨立嗎?更加冇可能啦,美國連幫台灣獨立建國而發聲明都唔敢啦!
最後的是,美國連台灣都不如,台灣至少話可以接收香港人,但美國連呢種「口行行」既道義都講唔出呀!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-5-30 12:29 PM 發表
他又批評特朗普一邊表示支持香港,另一邊又作出制裁,呼籲期望美國會幫香港的人要「夢醒」。

曱甴醒下啦
雞蟲,攬炒成功左一半啦

引用:
原帖由 chukfong 於 2020-5-30 12:50 PM 發表
大陸人就係得到中共幫助,所以有今日
你講今日的第二大經濟體?甘又滿意共產黨的執政,起碼我現在有車有樓,疫情控制得又好,周末還可以逛街吃飯,美國嘛………

中央留港不留人政策,吾醒個d 咪拉9晒佢or 趕去佢地,全世界都係咁對待叛國賊!

BNO 送九個月比你發夢,我又覺得發夢無問題,自己死自己賤,唔好攪人,笑了

老尾國際大賊,只會燒殺擄掠,幫你昇天祭就會。點可能為香港利益著想?相反一直都想做低香港金融國際地位!

鍾賓州又轉太

美國想幫香港就唔會好似依家咁想打沉香港經濟.

引用:
原帖由 人世人 於 2020-5-30 12:25 PM 發表
我相信美國想做低中國的信心,但絕唔認為美國人會幫香港人,trump 係生意人,無利益點會幫人,正如之前布殊打阿富汗都係為石油,真係當佢地係世界警察咩

我地香港只係炮灰,係鬼佬眼中香港人同中國人分別不大,仲妄想美國會幫你,笑死人,即刻𡁻完鬆就真 ...
唔通阿爺會幫香港人咩?

美國唔俾獨立關稅區地位香港,阿爺俾,得唔得?
美國取消香港零關稅,阿爺俾香港零關稅。

美國與香港非親非故都俾23年零關稅香港,阿爺又話香港係同胞,從未俾零關稅香港。
阿爺衰過美國。

自由黨日日都寸北京.............又要北京官員跪外國人..........做咩轉死性.....!!

引用:
原帖由 人世人 於 2020-5-30 12:25 PM 發表
我相信美國想做低中國的信心,但絕唔認為美國人會幫香港人,trump 係生意人,無利益點會幫人,正如之前布殊打阿富汗都係為石油,真係當佢地係世界警察咩

我地香港只係炮灰,係鬼佬眼中香港人同中國人分別不大,仲妄想美國會幫你,笑死人,即刻𡁻完鬆就真 ...
一語道破,跟本美國大美國主意,成日扮大佬

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-5-30 12:30 PM 發表
曱甴仔連望下本BNO都冇機會
曱甴仔知鬼咩叫BNO咩!聽就聽得多!但唔知道自己永遠無份🤭

引用:
原帖由 繼續跑馬 於 2020-5-30 12:16 PM 發表
美國總統特朗普因應全國人大有關港區國安法的決定,將取消給予香港的特別待遇。自由黨黨魁鍾國斌在一個電台節目表示,沒有想過特朗普真的會推行相關政策,他表示香港一向需要交關稅,所以取消給予香港特殊待遇,對未來經濟暫時未有大影響,但擔心特朗普下一步會在金融市場興風作浪,屆時殺傷力更大。他又批評特朗普一邊表示...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15292 ...
一向都只係班睇荷里活英雄片就以為自己好了解美國的傻仔先會以為美國係世界警察,會幫香港黃人。事實係美國政府所做的每一樣野,都係為左佢地自己的利益著想。

引用:
原帖由 廬神 於 2020-5-30 01:05 PM 發表

雞蟲,攬炒成功左一半啦
美國都唔敢制裁香港,點攬炒

引用:
原帖由 繼續跑馬 於 2020-5-30 12:16 PM 發表
美國總統特朗普因應全國人大有關港區國安法的決定,將取消給予香港的特別待遇。自由黨黨魁鍾國斌在一個電台節目表示,沒有想過特朗普真的會推行相關政策,他表示香港一向需要交關稅,所以取消給予香港特殊待遇,對未來經濟暫時未有大影響,但擔心特朗普下一步會在金融市場興風作浪,屆時殺傷力更大。他又批評特朗普一邊表示...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15292 ...
問下田北俊點解當年立23條時最後關頭反轉豬肚
同埋點解最近唔見佢出黎口噏噏
係咪有遠見咁已經出走香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]