• 瀏覽: 4,255
  • 回覆: 82
+5
引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 11:54 AM 發表

唔出奇,搶別人的東西當係自己
自以為正義的發展中國家

人人愛戴, 不得反抗
搶咗D乜呢?技術?講到明市場換技術架喎.你覺得唔著數你可以唔賣架.放棄大陸市場咪得囉!又要$又唔想付出邊有咁著數

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:03 PM 發表

講講下又搵D唔拉家的東西說出來……xDD
真係冇嘢講搵李小龍講,光榮祖國。

我認輸了,你應該係陳百強D friend
哦.唔夠人講又東拉西扯吖.佩服

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:08 PM 發表

我講緊依家中國式抄襲問題嚴重。
牛頭唔搭馬嘴,你用的係 陳百強必勝法?……xDD
可以講吓抄咗D乜呢?

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:11 PM 發表

我承認美國人初期的確有抄襲英國
後來美國人得以改善

但中國發展咗咁耐,抄襲問題依然沒法改變
你都係抄襲前人所以識行.咁你而家會四肢爬爬嗎?你而家抄襲緊中文.你會自己創作文字嗎?

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:14 PM 發表

你咁講,咁中國人即係可以永恆的抄襲。
撚住發展中國家, 無敵!!
當中國封城抗疫全世界就跟著封.咁係咪全世界抄襲中國.你答禾

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:19 PM 發表

等到中國發明了一支鉛芯的原子筆
我猜應該是光年之後吧。
低檔嘢留返你做.中國而家做量子衛星全球獨有全球都唔可以做.如果唔係就係抄襲中國

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:25 PM 發表

你覺得中國,除咗軍事 武器 強大
用硬實力對付台灣人之外

還有什麼不是抄襲外國技術? 有用的東西?
說來聽聽吧。
量子通訊.避免尾角偷聽你契大佬有嗎?如冇你就收皮

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:34 PM 發表

簡單來說
這只不過係「物業運流」方面
的利益之上延伸發展

就係迫旅遊業發展囉=3=
對市民有乜利益?用錢買的快樂?
睇嚟你唔知咩叫路通財通.

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:42 PM 發表

簡單來說,中國人就係靠吸金技術
發展到今日,好聽D講叫生存、可以養老

難聽D講就係依靠偷、呃、拐、騙
中國人才能「生存」到依家

麻木到了一個程度,貪污都覺得理所當然 ...
唔夠你契哥勁日日印銀紙.冇本生利.連基本都唔識做

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:54 PM 發表

講到底又係唔面對現實
冇民主自由,咁問題永遠都係解決唔到
xDD 有一句話:「我就爛」
民主自由你信民主到隨時比尾警做低你要埋禾個份.仲有自由被槍擊

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 10:21 AM 發表
每日反美(1/1)
我不岐視傻人,只是可憐佢地。

引用:
原帖由 starr 於 2020-5-30 10:20 AM 發表
特朗普莫名其妙發了個“CHINA!”網友:總統已神志不清
原創 觀察者網 2020-05-29 22:56:51

(觀察者網訊)“抗疫”還沒結束,“抗議”又接踵而來,近期一系列麻煩事把美國總統特朗普搞得焦頭爛額。28日,明尼蘇達州因“黑人之死”而爆發示威騷亂,特朗普在美國時間后半夜急忙發推特,將打砸示威者稱之為“暴徒”,並警告“敢搶劫就開槍”。

美國當地時間29日一早,特朗普睡醒之 ...
It's simple. To every problem America is facing he has an answer:China!

引用:
原帖由 starr 於 2020-5-30 10:20 發表
特朗普莫名其妙發了個“CHINA!”網友:總統已神志不清
原創 觀察者網 2020-05-29 22:56:51

(觀察者網訊)“抗疫”還沒結束,“抗議”又接踵而來,近期一系列麻煩事把美國總統特朗普搞得焦頭爛額。28日,明尼蘇達州因“黑人之死”而爆發示威騷亂,特朗普在美國時間后半夜急忙發推特,將打砸示威者稱之為“暴徒”,並警告“敢搶劫就開槍”。

美國當地時間29日一早,特朗普睡醒之 ...
依的系高手出招,叫做“遐想無限”。😜

整句是這樣的:親,請拉我一把🙏🙏

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-5-30 05:15 PM 發表
整句是這樣的:親,請拉我一把🙏🙏
港版國安法就係拉特朗普一把,可惜被美國種族問題分散注意了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]