• 瀏覽: 4,038
  • 回覆: 94
+2
支持收你地皮咋麻就係咁簡單 
岩岩學識COPY AND PASTE? 
整咁大段野出黎堆字數 

引用:
原帖由 o也o羊o爹 於 2020-5-30 03:19 AM 發表
中共不理會國際反對,通過決議,委任人大常委會為香港立「國家安全法」,繞過本地立法程序,將國安法加入附件三由特區政府直接實施。中共鐵定心,由上而下口徑一致,為港版國安法遊說,被邊緣化嘅港共官員當然要跟隨中央聖旨,林鄭用公帑喺全港嘅報章(除《蘋果》外)買下頭版廣告,宣傳國安法,可以更能保障香港繁榮利益,喺「國家安全」得到保障之下,營商環境會變得更穩定云云。

其他建制人士、各個紀律部隊首長、商界、 ...
個作者以為佢自己係基本法的終極釋法權威?

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-5-30 03:40 PM 發表
你地封閉地鐵,千方百計阻礙記者拍攝,市民就認定你地做咗衰嘢啦。

呢D叫自作孽不可活。
懷疑 =證據?
果然低智!

樓主又係度講d大家都唔知同未發生既野,但泛暴停擺放火青少年暴行就每日都見,你又當睇唔到?其實你係支持暴力?

引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2020-5-30 11:27 AM 發表
欖炒成功快D同棍慶祝
國安法、23條種種利害香港人早就知
點都好過近1年社暴對付香港人吖
只見黑警畜龍凌虐香港人

引用:
原帖由 liuj7910 於 2020-5-30 12:00 PM 發表

有咁嘅想法,難怪建制派的思想都是污穢
、醜惡……xDD
公衆係白痴
泛民只是扮friend
A貨民主鬥士心底話
夠骯髒未

引用:
原帖由 o也o羊o爹 於 2020-5-30 03:19 AM 發表
中共不理會國際反對,通過決議,委任人大常委會為香港立「國家安全法」,繞過本地立法程序,將國安法加入附件三由特區政府直接實施。中共鐵定心,由上而下口徑一致,為港版國安法遊說,被邊緣化嘅港共官員當然要跟隨中央聖旨,林鄭用公帑喺全港嘅報章(除《蘋果》外)買下頭版廣告,宣傳國安法,可以更能保障香港繁榮利益,喺「國家安全」得到保障之下,營商環境會變得更穩定云云。

(支持「港版國安法」的人們,其實你哋支持緊啲乜?)
因為支持「港版國安法」的人們係↓

支持將相信日本侵華利多於弊泛民法西斯黑衫隊暴徒快快去美國法西斯見上帝囉!

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-5-30 04:27 PM 發表

你都昂撚鳩!
太子出口俾班暴徒圍封哂,你要救護點入站?送班犯上去隨時有人搶犯,班記者同暴徒一夥,一樣當賊辦!

我係香港市民,我認為當時警方做法正確。

講多無謂,死左邊個,講個名聽下? ...
成日話有人搶犯,究竟有幾多個犯被搶走了?

引用:

樓豬,講咁多嘢有乜用? 你嘅民主係打爛交通燈,私了,放火燒人,紅磡隧道開幾十年都要封,地鐵阻人上班,惡行昭彰。

你洗定後欄啦!   

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-5-30 08:45 PM 發表

我睇直傳都吾少,最少十單,上次沙田貢茶先搶完。
點搶? 搶唔搶到? 新聞連結? 

仲有,成日話人搶犯,又唔話自己濫捕,例如呢D市民,邊一弗似犯?

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-5-30 03:40 PM 發表
你地封閉地鐵,千方百計阻礙記者拍攝,市民就認定你地做咗衰嘢啦。

呢D叫自作孽不可活。
裝睡的是叫不醒的,真可憐!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]