• 瀏覽: 32,867
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 TTKKJJAA 於 2020-5-30 02:01 AM 發表

黃屍仲唔明白自己破壞力比中共更令香港人感覺恐懼?
真香港人表示中國更令人恐懼。
你睇個國安法,恒指跌幾多。

引用:
原帖由 希夷 於 2020-5-30 02:07 AM 發表
現在有兩條法例,
23條
國安法
希望無第三條,
死邢。

以後隨著形勢發展
隨時補充哪些影響國安的漏洞

😡就係呢班牛鬼蛇神...漢奸走狗,導致今日的田地,慚對香港人及下一代!

真正香港人,
係支持國安法,今日之失,明日之得。

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2020-5-30 01:27 AM 發表
早知今日,何必當初!

中央態度強硬地推出「香港國安法」,令反對派相當意外,陣腳大亂。
前民主黨主席李柱銘今早(5月29日)上電台接受訪問,他估計外國的制裁對北京沒有作用,如果美國取消香港的特殊待遇,只會傷害本港經濟。
李柱銘說最希望中央實施鄧小平提出對港的基本方針政策,又形容有人提出「獨立」、為革命和香港前途而死是浪漫化的想法,是行不通的。
李柱銘之前接受BBC訪問時也指出,香 ...
推完班細蚊仔上街衝
一野金蟬脫殼割蓆

所有泛民及老黃瓜,其子女及親戚,回中國受審,監禁及勞改30年,充公所有財產。

之前在Facebook或其他媒體,支持真普選,五大訴求者,監禁10年,有人Cap圖就得。

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-5-30 01:36 AM 發表
梁家傑而家都講, 董建華03年就應該為23條立法.

真系唔得佢死.
sauce呢你老母

而家先出黎扮死狗,買定棺材就差唔多

其實都真係好諷刺,飯民爭取左雙普選廿幾年,口號嗌足廿幾年,俾一個政改普選佢地唔要,堅持要一個佢地想要既普選,廿幾年過去,今日都仲係無普選,甚至乎乜都攞唔到返來,而且因為佢地不停對抗阿爺,普選愈走愈遠。
03年佢地拖低左佢地最驚既23條,原本相安無事,政府都唔敢舊事重提,偏偏佢地就一再激嬲阿爺,仲明目張膽搵老尾出頭,結果就換來一條國安法。
咁你話飯民咁多年唔係一事無成係乜?

都話個時接受   袋住先 既先係正常人

我真心覺得佢係忠嘅,佢知道港獨不可能亦不可行,佢從來都冇想過搞港獨,不過因為好難同號稱自己係爭取民主嘅曱甴對著幹,真係啞子吃黃蓮……

自己唔作死係唔會死, 自己爭取番黎嘅就唔好後悔!

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2020-5-30 01:27 AM 發表
早知今日,何必當初!

中央態度強硬地推出「香港國安法」,令反對派相當意外,陣腳大亂。
前民主黨主席李柱銘今早(5月29日)上電台接受訪問,他估計外國的制裁對北京沒有作用,如果美國取消香港的特殊待遇,只會傷害本港經濟。
李柱銘說最希望中央實施鄧小平提出對港的基本方針政策,又形容有人提出「獨立」、為革命和香港前途而死是浪漫化的想法,是行不通的。
李柱銘之前接受BBC訪問時也指出,香 ...
咁要多謝田大少同豉油黨當年掉轉槍頭拖老蒙董後腿

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]