• 瀏覽: 32,901
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 不死俠 於 2020-5-30 02:11 AM 發表

真香港人表示中國更令人恐懼。
你睇個國安法,恒指跌幾多。
傻西,跌先係入貨機會,遲早大反彈,香港機會處處

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-5-30 01:49 AM 發表

你認真? 我當年係咁俾人鬧我支持23立法,我唔覺有人知道自己錯。俾機會香港自行立法,死都唔立,中晒泛民計,宜家無得後悔了。
由23條到佔中到現在,中國國力經濟幾何級數上升,香港已冇討價還價能力

引用:
原帖由 Active318 於 2020-5-30 02:04 AM 發表

醒目,依加細路有你當時咁醒,香港有救
Good💪

人之將死,其言也善。

成班戇鳩仔話點都唔割 咪搞到全香港人陪佢哋攬炒囉

求仁得仁

送他們四個字「後悔莫及」
亦要給香港年輕一代了解,中國共産黨,並不可欺. 受軟唔受硬.
不過亦沒有所謂. 香港反正已經唔會再得到中央信任及祝福.

馬後砲。

香港下一代係垃圾中垃圾!成事不足敗事有餘

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-5-30 04:11 AM 發表

你而家先出嚟講!
有啲懷疑國案法通過後!
你想洗底!
不過下次投票就唔好再投泛暴議員喇!
10幾年前事low, 後來去左加拿大,再係美國做過野見識過咩叫民煮。最近2次立會都投梁美芬。
當年真on9,其實得20歲仔,鬼知佢地講咩,只係覺得好型。同而家d on9年輕人一9樣。
當年點解去既呢?什麼濕9居民互助會,我去幫佢地拉電線,就係甘比個大叔洗左腦。後來諗返起呢d 什麼濕9會根本就係一d政黨係背後,由基層開始。
就算建制都有大把呢d濕9會。
建制都唔係咩好人,長年同飯民'且'貓尾,玩拉鋸。想無限loop到2047. 基本上有心DQ既,冇可能DQ唔到,再比d法例過。就算呢一年暴動我懷疑中央有份推波助瀾。所有特首只得老董先係真心幫香港,可惜。。。。。。

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2020-5-30 04:46 AM 發表

10幾年前事low, 後來去左加拿大,再係美國做過野見識過咩叫民煮。最近2次立會都投梁美芬。
當年真on9,其實得20歲仔,鬼知佢地講咩,只係覺得好型。同而家d on9年輕人一9樣。
當年點解去既呢?什麼濕9居民互助會,我去幫佢地拉電線,就係甘比個大叔洗左腦。後來諗返起呢d 什麼濕9會根本就係一d政黨係背後,由基層開始。
就算建制都有大把呢d濕9會。
建制都唔係咩好人,長年同飯民&#0 ...
師兄識貨丫,小弟當年大學有幸上過鼠王芬堂,我以佢曾經既學生身分,confirm佢真係一個好人!
香港有獨立思考能力既人太少,就算有普選,咪又好似某大國咁選個7兩鋪出來,到時民粹主義抬頭死快啲添!

唔怪得靜哂啦,

敬酒不飲,飲罰酒。
早知今日,何必當初
得寸進尺,尺不可丈

講咩嘢都遲啦!

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2020-5-30 01:27 AM 發表
早知今日,何必當初!

中央態度強硬地推出「香港國安法」,令反對派相當意外,陣腳大亂。
前民主黨主席李柱銘今早(5月29日)上電台接受訪問,他估計外國的制裁對北京沒有作用,如果美國取消香港的特殊待遇,只會傷害本港經濟。
李柱銘說最希望中央實施鄧小平提出對港的基本方針政策,又形容有人提出「獨立」、為革命和香港前途而死是浪漫化的想法,是行不通的。
李柱銘之前接受BBC訪問時也指出,香 ...
白鴿咁多年剩係爭取到多5個超區議席,帶紅左鄺生出黎,除此也沒大作為

引用:
原帖由 龍飛天地 於 2020-5-30 04:58 AM 發表

師兄識貨丫,小弟當年大學有幸上過鼠王芬堂,我以佢曾經既學生身分,confirm佢真係一個好人!
香港有獨立思考能力既人太少,就算有普選,咪又好似某大國咁選個7兩鋪出來,到時民粹主義抬頭死快啲添! ...
香港人思想/文化太complicate, 好易比外來文化影響。香港唯一可以focus 既係經濟。好似新加坡一樣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]