• 瀏覽: 30,599
  • 回覆: 5
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 dbdawnbobo 於 2020-5-29 08:45 PM 發表
全國人大決定定立港區國安法,觸發英國政府口風轉鬆,表明有意擴大英國國民(海外)護照(BNO)持有人權利。外交部表明反對,揚言反制英國,惟《環球時報》報道,內地民間反應正面,不少人英國予BNO持有人更多

🤣🤣🤣🤣🤣真 ...
內地民眾一定會好失望! 英國政府一定唔會俾居英權BNO持有者.

今日只講將逗留期6個月, 伸展至12個月.
係俾一早俾咗喇.

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-5-30 09:22 AM 發表

老老實實,就算BNO平權都唔關班30歲以下嘅黃屍事,最後佢地只會繼續留係香港,繼續怨天尤人,繼續破壞香港,繼續每日打飛機,能夠走的只有97前還要30歲以上的香港人。。。

利申:BNO冇續期,而家出埠用特區護照 ...
所以又要出口術叫居留權俾[難民], 即犯法後着草者.
放心打,放,搶,破, 會收你班暴徒.

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-5-30 09:01 AM 發表

以前俾過1次居英權
係90年代,因為鄧小平罷免改革派胡耀邦自己幾乎倒台最後靠扣留人大委員長推翻黨總書記奪權
英國政府俾過一次居英權港人申請
你使唔使又拗點解唔84年即俾?
以你聰明才智一定諗到點解
同埋諗到點屈英國佬嘅說法

係咪? ...
唔係俾, 係要申請, 嗰時得幾百個位, 本俾d有錢人申請, 但有水嗰d己有後路, 唔穌佢, 最後有d低級公務員都申請到.

我係揸籃皮, 一早有居英權嗰種, 變為BDTC, 麥理晧上京後, 知中國會收返香港, 之後再變為BNO, 出賣350萬英藉香港公民.
家下惺惺作態, 假好心, 一咪得過講字.
俾返所有BNO,英藉香港公民居英權, 我就信佢真心保護.

引用:
原帖由 johnnywu999 於 2020-5-30 12:35 PM 發表

我讀書小,想問BNO係旅遊証件?係咪俾多半年在英國逗留?
呢一年英國會否提供基本人道物資,住宿,醫療,教育,,,,,,好似香港對南亞裔咁

如果係,旱D立國安法嘞 ...
中國對BNO態度係旅遊証件.
英國就話係國籍(但喺係九流嗰種), 唔可永居就業.

引用:
原帖由 voyagehk 於 2020-5-31 07:49 AM 發表

師兄好嘢,比起我上維基搵料,師兄親身見證嘅呢一巴車得條戀殖契弟更力力更痛,條友依家連聲都唔敢出
係我親身見證嘅經歷, 現只係事實道來.

見不公義, 會發聲紏正, 好多帖經我嚴正指正後, 好多都唔敢再出聲.
及講俾大家聽, 我有好多回帖,引用等係被禁止, 等我冇得講.

引用:
原帖由 tinlong 於 2020-5-31 09:59 AM 發表

係我親身見證嘅經歷, 現只係事實道來.

見不公義, 會發聲紏正, 好多帖經我嚴正指正後, 好多都唔敢再出聲.
及講俾大家聽, 我有好多回帖,引用等係被禁止, 等我冇得講. ...
家下呢個討論網己set好多理由,限制, 唔啱聽, 對佢地不利, 就唔俾你發聲. 冇公義.
冇晒言論自由, 好似市民係街搬開阻礙物, 暴徒就會打你.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]