• 瀏覽: 25,024
  • 回覆: 360
  • 追帖: 2
+16
咁小

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-5-29 02:12 PM 發表
澳洲籍女插畫師,去年在反修例運動中從中環天橋向下掟磚,當時有警員在地面推進,幸未擊中任何人,女插畫師當場被捕,並被控以一項企圖襲警罪,她早前認罪,案件今(29日)在東區法院判刑,裁判官指案件性質嚴重,又指被告行為危害警務人員的安全,需要判監,判被告即時入獄3個月。被告聞判後泣不成聲。

https://cdn.hk01.com/media/images/4577172/org/cc0fca20e5 ...
外國勢力?

引用:
原帖由 sylm01 於 2020-5-29 03:05 PM 發表
3個月再減2日, 好快過, 洗乜喊 
刑期多少後話
案底一生的
🙏

條鄉下鬼都白痴既,掟完磚仲唔走仲要指住警察哥哥來鬧,喂想放過你當睇唔倒都唔得啦!鬼佬智商真係低低地!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-5-29 02:12 PM 發表
澳洲籍女插畫師,去年在反修例運動中從中環天橋向下掟磚,當時有警員在地面推進,幸未擊中任何人,女插畫師當場被捕,並被控以一項企圖襲警罪,她早前認罪,案件今(29日)在東區法院判刑,裁判官指案件性質嚴重,又指被告行為危害警務人員的安全,需要判監,判被告即時入獄3個月。被告聞判後泣不成聲。

https://cdn.hk01.com/media/images/4577172/org/cc0fca20e5 ...
講呢D香港狗警死全家

仆街向天橋下掟磚三個月咁少,刑罰一年起啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-29 02:15 PM 發表
當參加歐洲團
你又叫人入獄,自己宅在家收錢

係有人性都唔會掟磚,根本係謀剎,趕佢出境啦

三個月太少了,企圖謀殺啊

判得太輕!!

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2020-5-29 03:39 PM 發表
澳洲籍女犯人
屌,如果法官大人當庭問我我真係唔知點答可能除左褲沖過去算

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-5-29 03:10 PM 發表
五眼聯盟仲唔開聲話政治檢控?

屎眼聯盟收皮了

問佢點解話警察殺人
邊個被殺?
噏得出減刑一半
噏唔出加刑一倍

意圖謀殺!三個月咁少?

🤣人生更精彩了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]