• 瀏覽: 7,000
  • 回覆: 103
引用:
原帖由 Colour 於 2020-5-29 12:31 PM 發表
明呃病假又如何
炒尻你囉!又如何?

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2020-5-29 12:47 PM 發表
作為一間咁大既公司, 居然可以關閉通知系統而HR又無跟進 (交病假紙), 真係無撚得頂.

至於條女有無交病假紙?
等睇佢既病假紙資料 ...

睇開個醫生會唔會死咗?
診所執咗?
醫生離開咗香港/澳門?
唔記得個醫生名?

以上呢幾樣, 我都曾經經歷過. 當然, 係咁既情況下, 都係通知HR出WARNING.
而呢間濕鳩航空公司, 係呢情況下 (員工無交病 ...
唔好忘記魚翅航空有好多yellow objects包疪唔出奇

佢會唔會向攬炒會上左病假紙當交左?

引用:
原帖由 ballsuperball 於 2020-5-29 12:58 PM 發表

唔好忘記魚翅航空有好多yellow objects包疪唔出奇
若然係咁, 就順手炒埋.

黑黃飛雞,好聽唔聽,聽黑黃職工盲吳大媽支笛,牠現在在職工盲有收入,你呢??乜柒都無

十個月都有22日病假?! 呢條女有頑疾就唔好害啲飛機乘客喇🤭

各大公司及僱主千奇唔好請黃絲,否則自找麻煩

提示: 違規內容已被屏蔽
曱甴發瘟 癲狂症, 呢個真係大部分香港黃絲患咗呢個病。
成個病壞咁,哎, 可憐的曱甴

引用:
原帖由 小小明星123 於 2020-5-29 11:06 AM 發表
而家先去攞,黃醫都唔夠膽比佢啦
同意。如果我係黃E,就算佢肯俾我執一劑,我都唔肯寫

做假E生紙,分分鐘釘牌

重點係,仲有邊間公司會請

有醫生診症記錄,算佢羸!

又呃病假?

引用:
原帖由 ckwarthur 於 2020-5-29 10:22 AM 發表
國泰港龍航空前機艙服務員黃曉彤去年10月初曾在網上批評資方,其後即遭停職,並被指控去年共有22日病假未有繳交醫生證明書,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200528/photo/bkn-20200528182041994-0528_00822_001_01b.jpg?20200528193532

放病假交醫生紙是常識吧!
仲要人提? ...
無病假紙好難幫,始終要守規則。

應該即炒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]