• 瀏覽: 3,247
  • 回覆: 84
+7
旺角洗衣街39號金雞廣場,本月16日晚上9時許發生一宗嚴重傷人案。案中一名姓林(15歲)少年在上址一間機舖,被多名惡煞瘋

轉載 ~

旺角洗衣街39號金雞廣場,本月16日晚上9時許發生一宗嚴重傷人案。案中一名姓林(15歲)少年在上址一間機舖,被多名惡煞瘋狂圍毆,期間更有人擸起滅火筒朝林頭胸狂扑至少3次。林男事後重傷送院,惟其脾臟嚴重爆裂,將要施手術切除。                                                

機舖閉路電視直擊案發過程,消息指案件疑涉及同門黑幫為「爭女」內訌。警方經調查後拘捕6名青少年,當中包括中學生及IVE學生,將於稍後交代案情。

呢啲咪係廢青囉!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200529/bkn-20200529094748405-0529_00822_001.html

屌,香港又去返九十年代嘅黑社會時代

引用:
原帖由 A1000 於 2020-5-29 10:18 AM 發表
旺角洗衣街39號金雞廣場,本月16日晚上9時許發生一宗嚴重傷人案。案中一名姓林(15歲)少年在上址一間機舖,被多名惡煞瘋

?20200529101624

轉載 ~

旺角洗衣街39號金雞廣場,本月16日晚 ...
同意

還好我們十四億人不用受他們香港教育
所以沒有校園欺凌及沒有小混混
亦沒有在職欺凌,廣東南方人一樣可以入常委當高職

優獸少年

YC曱甴

髮官: 哩班優秀的細路, 咁後生就懂得為愛爭取, 勇氣可加, 判各人感化12個月

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-5-29 10:21 發表
屌,香港又去返九十年代嘅黑社會時代
打打殺殺都係啲黑暴行為。

引用:
原帖由 lovecpc 於 2020-5-29 10:21 發表

同意

還好我們十四億人不用受他們香港教育
所以沒有校園欺凌及沒有小混混
亦沒有在職欺凌,廣東南方人一樣可以入常委當高職
度度都有欺淩事件,只係呢啲黑暴為左爭女,打打殺殺搞出人命。

黑衣人呀...

引用:
原帖由 fallresoar 於 2020-5-29 10:22 發表
優獸少年
因為佢哋又唔讀書,又冇人管教。終日留連呢啲場所,一個半個話打人,個個群起而攻之,好似打大數噉!今次好囉,全部可以拉曬,齊齊過堂,入去受靶。

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-5-29 10:23 發表
YC曱甴
由舊年開始,幕後金主比錢搵啲雞頭,雞頭收錢搵啲細路出去做嘢!而家金主閂水喉,又冇錢揾,咪喺度打打殺殺。

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-5-29 10:25 發表
髮官: 哩班優秀的細路, 咁後生就懂得為愛爭取, 勇氣可加, 判各人感化12個月
又係講嗰個姓水嘅髮官呀?

唔使警髪官在大廳。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-5-29 11:15 發表
黑衣人呀...
係啊!你冇睇錯,佢地都係黑衣人。同喺街打人,掟石,放火,私了嗰啲,都係黑衣人。

又中學生!即是黑暴曱甴啦!

都話咗有監控實拉到,更何況是黑社團

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]