• 瀏覽: 11,544
  • 回覆: 232
+5
仲喺度賣恐懼畀香港市民,食屎啦香港賤臺仆街執柒咗佢啦屌/你/老/母

吾滿意可以辭職,無人迫佢繼續做

執港台救海洋公園好過

都什麼年代,中華大地沒有皇朝皇帝了
法律就是法律

解散港台, 再安排中央人民廣播電台同央視直接落地香港!

引用:
原帖由 高高陳高高 於 2020-5-29 10:15 AM 發表
根本港台已經變質了
早喺上世紀八十年代張大姐主政時代起, 港台已經走上一條大歪路。

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-29 09:31 AM 發表
【明報專訊】商務及經濟發展局昨宣布,成立專責小組檢討香港電台...
冇需要檢討,直接收佢皮就得

引用:
原帖由 lawo 於 2020-5-29 10:23 AM 發表
把港台改造成「官方喉舌」。????唔應該咩? DKLM
出政府糧,定出黃之瘋糧??????
應該係出美國NED糧至真。

零收視率,,,,

引用:
原帖由 catforyou 於 2020-5-29 09:57 AM 發表
In the name of freedom of speech, RTHK becomes an independent kingdom.  
攞錢就dependent
做野就independent

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-29 09:31 AM 發表
【明報專訊】商務及經濟發展局昨宣布,成立專責小組檢討香港電台管治及管理,三大工作範疇包括檢視港台行政管理、執行2018年審計報告建議進度等,但不參與節目製作或編輯決定,預計年底向商經局交報告。港台節目製作人員工會批評,局方設專責小組屬多此一舉,等同宣布高壓管治港台,憂小組成「太上皇」,隨時架空港台總編,把港台改造成「官方喉舌」。

https://fs.mingpao.com/pns/202005 ...
好似港台是太上皇,架空港府多啲!

港台只係一間公司,有無公司員工優行政總裁係太上皇

【港台改造成「官方喉舌」】???
港台成立嘅本身就系作為政府嘅官方媒體,幫官方宣傳政策!幾時俾一班曱甴霸占左~~~

摺七咗,成班人唔做嘢,政府每年使十億。十億起幾多公屋。

摺撚咗佢啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]