• 瀏覽: 5,132
  • 回覆: 114
引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 01:31 PM 發表

複製香港好難,
制服香港好易
不怕啦,依家有國安法

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 01:49 PM 發表

又講大話啦!
依家未有架!
你都打算全面配合架啦

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 01:55 PM 發表
乜你唔打算配合架?
所以咪話你全面配合同支持囉
你其實係咪有閱讀障礙呢?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 01:49 PM 發表

又講大話啦!
依家未有架!
人大通過左,已經生效,等在香港正式加入附件三,可以追溯返到28號的,追溯再之前可能難小小

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 05:43 PM 發表

又講大話啦!
點樣生效啊?
我都未俾人拉!
邊個得閑拉你,除非你去破壞社會啦

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-30 05:52 PM 發表

唔係喎!
共產黨最中意拉講真話嘅人個啵!
李文亮就有版你睇啦! 仲死埋添!你唔係睇小共產黨下話?
李文亮是工作中染病

下,有政府中意拉講真話嘅人?所以臺灣小綠帽水軍就成日吹大水,怕被拉?

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-5-28 23:32 發表
香港人最鐘意吹的一樣野,就是話如果俾香港人一個地方去復制香港模式,一定會成功,不需要靠中國香港呢塊土地

話說幾年前一個由加拿大返來的移民朋友,例牌叫齊朋友呃食洗塵飯

呢條友在飯局中又吹呢樣野,話如果香港人才移去其他地方復制香港模式,依家的香港就聽趴街

點知道一個朋友即時搭爹,話:成功復制左雞記丫嘛(麻雀館)

其他人即刻爆笑,加拿大友馬上滴汗.......

#移民去到加 ...
嗰邊啲草本娛樂用藥物,華裔也多有參與?那個行業應該不算香港模式吧?

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-5-30 08:48 PM 發表

嗰邊啲草本娛樂用藥物,華裔也多有參與?那個行業應該不算香港模式吧?
不同吧,香港流行以奇用"冰"

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-5-29 12:11 AM 發表
複製晤到香港, 就留係香港, 等香港複製大陸 
全部傳媒都要狂吹中國幾強黨幾偉大
好似空氣汙染,毒食物,武漢病毒,
等D問題等到爆發,死一大堆人7 到出國際先做下樣去改善 ...
乜你咁樣話美國呀 百幾萬人中招 死十萬 美國嘅共和黨 你最滿意啦

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-5-30 09:46 PM 發表

乜你咁樣話美國呀 百幾萬人中招 死十萬 美國嘅共和黨 你最滿意啦
大陸死幾多人都冇人知,騙徒乜都講大話, 
封武漢,起臨時醫院, 其他國家都未需要,
仲要CIA11月已經有線報話爆發, 武漢12月尾失控先爆出黎話12月頭先發現第一宗

美國再衰, 唔代表掩飾到中國有幾折墮

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-5-30 09:53 PM 發表

大陸死幾多人都冇人知,騙徒乜都講大話, 
封武漢,起臨時醫院, 其他國家都未需要,
仲要CIA11月已經有線報話爆發, 武漢12月尾失控先爆出黎話12月頭先發現第一宗

美國再衰, 唔代表掩飾到中國有幾折墮 ...
你講咁多嘢 起源嘅一句 就係你唔信 根本上你就毫無證據 淨係同我講你唔信 大陸死嘅人數遠遠不止 但係就冇證據 係咪咁嘅意思呀 係嘅唔使講落去啦 我夠話美國唔止死咗十萬啦 死幾百萬喇 但係都係冇證據呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]