• 瀏覽: 43,610
  • 回覆: 102
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-14 12:05 PM 發表

不過咁,如果你幕後個臀隊叫你避開呢啲數字咪唔好講囉,街坊住二十幾年唔通唔知咩😆
等你咁耐都仲係講呢D....

唔好扯開話題啦... 你講到大維修肥豬肉咁緊要嘅事做乜講講下唔講呀?主席真係因為咁所以寧願犯法都唔開會重選法團??

熱賣及精選
引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-14 12:33 PM 發表

大維修呢啲圍標呃錢嘢,好多人都知,不用多講。反而去番你嗌到聲嘶力竭果啲爆鹹水喉等等等等嘅數字出嚟引證吓啦,觀眾都等得不耐煩了。當然如果覺得無說服力的話可以唔講,咪又叫我講咩肥豬肉的故事囉。 ...
我唔係問你果舊係咩肥豬肉呀...

你講到做法團就係因為吼住大維修舊肥豬肉(你所指嘅圍標),咁緊要嘅事做乜講講下唔講呀?咁現任主席係咪真係因為咁所以寧願犯法都唔開會重選法團??佢係咪想拖到食咗舊肥豬肉先肯走?大家都好想知呀。係咪閱讀理解能力出咗問題呀~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2020-7-14 04:27 PM 發表

路過......

近幾年比較出名嘅大維修事件
可以睇吓沙田翠湖花園, 青衣美景花園
咁有冇大廈/屋苑做過正正常常嘅大維修又無問題?有問題多定無問題多?

不過都唔係重點,世界咁大咩事都會發生,拎極端例子出嚟就想引證居民想重選法團就係旨在等大維修想歛財...係咩邏輯?唔俾人真係想個屋苑重回正軌?

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2020-7-14 05:27 PM 發表

唔須要吓吓都陰謀論嘅
見你地講開大維修
講兩單出名D嘅個案俾你地參考吓啫

大維修從來都唔係簡單嘅事
就算法團/承建商唔係坤水
都唔一定做得好

另外, 以曉麗苑廿幾年樓
8座4千幾個單位
得二/三千萬儲備一定唔夠做大維修
剩係傾點樣整/整D咩都隨時搞一兩年

PS 唔使估我係咪蘇主席fans, 我唔係住曉麗, 純粹路過嘅閒人 ...
我都係咁睇,唔駛下下都陰謀論做法團就係為咗歛財,但似乎呢度好多人唔係咁諗。

你亦都講得啱,大維修用儲備果三千幾萬實唔夠。而呢度嘅人就會話現任法團一直唔做維修就唔會加管理費,但一路無視大維修後會用晒堆儲備,管理費都一樣會加。

你唔好講到二三千萬儲備好少錢咁,我地屋苑維修保養都唔搞,就係為咗儲錢喳。主席出親通告讚自己都係講呢堆儲備,話儲埋儲埋好多錢,月月有盈餘架.. 你唔好連佢唯一取暖點都磨滅好嗎?

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-14 06:02 PM 發表

你唔係諗住用你當年嘅假身扮引述呀?🤣🤣🤣你的確好有趣😆
喂!有冇人知佢講咩呀??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-14 06:02 PM 發表

你唔係諗住用你當年嘅假身扮引述呀?🤣🤣🤣你的確好有趣😆
你返嚟就好喇...

你講到做法團就係因為吼住大維修舊肥豬肉(你所指嘅圍標),咁緊要嘅事做乜講講下唔講呀?咁現任主席係咪真係因為咁所以寧願犯法都唔開會重選法團??佢係咪想拖到食咗舊肥豬肉先肯走?

可以答未呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-14 06:09 PM 發表

你又想做好文宣呢份工,又唔好好準備吓應有嘅材料,比人稍稍質疑就以鬧人呢吓下三流功夫作招架…講真,以你嘅資質,真係愧對你個關注組😉
如果論講嘢無point... 我諗真係無人及你...

你講到做法團就係因為吼住大維修舊肥豬肉(你所指嘅圍標),咁緊要嘅事做乜講講下唔講呀?咁現任主席係咪真係因為咁所以寧願犯法都唔開會重選法團??佢係咪想拖到食咗舊肥豬肉先肯走?

丫,你明明睇到架..點解死都唔答呢?又呢又路又叫我做主席又愧對呢個果個,但就選擇性失明睇唔到問咗咁耐嘅嘢,你唔幫主席辯護就真係愧對主席喇....

你又幾有興喎,鐘意屈我呢樣屈我果樣果陣又眉飛色舞。你唔認係蘇主席嘅人又咁介意...

普通街坊buy邊一面唔係你講就係嘅,叫你個蘇主席即刻遵守返法例,開返個大會,還返居民一個投票嘅機會,睇下支持佢定改組法團囉.. 就係咁簡單之嘛~

btw.. 你選擇性失明完後快D答返大家好關心嘅問題啦~

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-14 07:54 PM 發表

我都好好想有呢個機會…可以一較高下
https://www.hk01.com/18%E5%8D%80%E6%96%B0%E8%81%9E/492859/%E5%B1%B1%E6%99%AF%E9%82%A8%E8%A8%AD%E6%96%BD%E6%97%A5%E4% ...
咁你係時候出手喇... 快D叫蘇主席開會啦,同佢講咁避落去都唔係辦法架!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-14 08:15 PM 發表

你啞㗎?你唔識講呀?
如果我地同佢講嘢佢會聽,曉麗苑就唔會搞成咁啦!我唔係佢fans... Whatsapp group又無我份,fb佢又block晒唔俾留言,萬幸見到佢真身講一兩句又話約咗居民擰轉身就走,寫信send email俾佢又永遠唔覆.. 咁仲可以點?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-16 07:08 AM 發表 
你點知佢聽唔到?你搞咁多小動作佢點會唔知呀?不過咁…你尚可以話佢無做,我都認同爆石屎鋼筋果幾間要維修吓…你早前話佢犯法點解唔拉佢呢又?拉佢丫嘛! ...
已經有人入稟控告咗佢排期上庭啦... 你唔係唔知嘛?根據《建築物條例》第344章附表3第1(2)段,違反呢條法例嘅法律責任喺屬於法團主席而非法團。主席喺要根據條例召開業主特別大會。

就唔駛搵人拉佢嘅,到當日佢驚最多咪唔出庭應訊受審囉。但我諗佢份人龜縮極都唔會掛~死啦,講到咁深都唔知你明唔明定又選擇性失明不停咁問呢.... 🥴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-16 03:00 PM 發表

又唔講話屈…我都係講事實啫。講番犯法啦,你快啲搵人拉佢啦…吓😅🤣
係喎,你唔提我答你嘢都醒唔起你仲避緊添...

喂喂喂!我答咗你喇!你答得未呀?大維修呀?唔好次次一要講道理講法例你就又縮又避先得架!蘇主席上身咩你...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-16 07:11 PM 發表

入咩稟丫,犯法就拉人啦
原來你又用選擇性失明不停問呢招... 你真係唔識又唔講道理架喎... 咁好難講落去喎😆😆

答未呀?你扯到大西洋我都提你答架... 蘇主席睇到你表現真係擰晒頭...

你咁避法其實真係好醜呀... 但係同你交手我很高興, 充分表現到蘇主席嘅人質素可以低到去邊😂 😂 😂

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-17 04:52 PM 發表

你再寫多啲字,可能我會對你有啲改觀。🤣
唔駛啦,睇得出你都見底了...

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-18 08:32 PM 發表

擔心得我丫…見你無哂氣息仲以為你確診
下?全部街坊都係等緊你喳喎..

又避啦~又講無謂嘢啦~~🤣🤣🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]