• 瀏覽: 31,809
  • 回覆: 217
  • 追帖: 1
而家成個屋苑嘅嘢爛晒又唔整,成日就走去炫耀儲埋好多錢、管理費好低。到將來大維修,就算繼續俾阿蘇主席做呀,到時咪又一樣要整返晒(如果佢係正常咁處理嘅話),儲果D錢咪又一樣用晒。到時你估又唔駛加管理費咩?你而家月月有盈餘,又唔做維修,即係有錢多啦?又唔見你減管理費?

俗語都有講..早買早享受,遲買平幾舊。但屋苑維修上面,早整返真係早享受;但遲整唔等於會平幾舊架! 過幾年物價又升,人工同材料都貴咗。咁有咩理由而家攬住D錢唔做維修,令個屋苑溶溶爛爛?遲D就用比而家貴嘅價錢去整? 各位街坊共勉之啦~

回覆 引用 TOP

曱甴死全家。

回覆 引用 TOP

李x輝?曱甴死全家。

回覆 引用 TOP

條曱甴頭李x輝好快仆街冚家慘。

引用:
原帖由 公園小小美媚 於 2020-7-11 11:42 AM 發表

條曱甴頭李x輝好快仆街冚家慘。
如果咁樣咒下就有用,咁有人戀棧權位一早應驗咗啦....🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

係囉…咒有鬼用咩,真係應驗就話啫…

回覆 引用 TOP

奪位?班仆街想奪財就真,曱甴不嬲都係見錢開眼,貪財歛財。

引用:
原帖由 公園小小美媚 於 2020-7-11 10:21 PM 發表

奪位?班仆街想奪財就真,曱甴不嬲都係見錢開眼,貪財歛財。
講得幾好聽丫,不如解釋下點樣可以貪財歛財丫?

你又講下點解現任法團無做緊呢樣嘢?點解曱甴做到又唔犯法又無事現任法團又唔去貪?你唔好同我講佢人格高尚呢D行嘢呀... 你講咗有人信先得架... 🤣

回覆 引用 TOP

八幢樓,大維修要億億聲,呢舊肥豬肉真係引死人…唔係咁得閒日日打字製造話題咩。

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-12 08:38 AM 發表

八幢樓,大維修要億億聲,呢舊肥豬肉真係引死人…唔係咁得閒日日打字製造話題咩。
難道你意指現任法團蘇主席係因為咁樣所以戀棧呢個位,不惜違反法例都唔肯開業主特別大會重選法團???佢想拖到做大維修???驚無得做就無咗呢舊肥豬肉???唔係掛???😮😮😮😮

回覆 引用 TOP

你咁憎佢不如你做啦

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-12 12:17 PM 發表

你咁憎佢不如你做啦
你唔係詞窮成咁嘛?又兜返轉頭講?答又答過你唔會做。乜你咁鐘意成日叫人做嘅?

不如講返正題啦。你對於蘇主席寧願犯法都唔開會重選法團,係咪正如你所講因為大維修舊肥豬肉呀?

回覆 引用 TOP

我見你好似有啲熱誠日日喺度潑…咪問吓你囉

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-13 04:10 PM 發表

我見你好似有啲熱誠日日喺度潑…咪問吓你囉
你夠日日喺度講啦,你又好想做呀?

不如講返正題啦。你對於蘇主席寧願犯法都唔開會重選法團,係咪正如你所講因為大維修舊肥豬肉呀?

點解要避唔答呀,唔通係真嘅??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]