• 瀏覽: 60,487
  • 回覆: 307
  • 追帖: 2
+12
照道理只有無故加管理費先會觸發民怨,諗唔到唔加管理費都會有民怨http://paper.wenweipo.com/2017/06/16/HK1706160025.htm

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-6-12 02:55 PM 發表
照道理只有無故加管理費先會觸發民怨,諗唔到唔加管理費都會有民怨http://paper.wenweipo.com/2017/06/16/HK1706160025.htm
原來鄧家彪對於處理法團主席違法唔肯開會都有D經驗喎,睇嚟曉麗苑居民可以搵佢幫下手喎~又或者蘇麗珍主席遲下可能要幫佢喺九龍東站台可以問下佢??😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

曉麗苑最大問題係儲備太多,避得初一避唔到十五,隻羊養到咁肥,盞引人埋嚟劏,呢個關注組劏唔到咪第二個囉,實有一日攻入。

今日又係時候介紹下蘇主席做嘅好事喇!話說曉麗苑以往選舉(當然仲係舊管理公司果陣),關於候選人宣傳嘅事,就會出問卷有幾種可做嘅事選項俾大家剔,一向結果都係唔俾上樓同唔俾入屋苑宣傳但至少都俾每座貼下海報。

但舊年區選就連海報都唔俾貼,有街坊早喺選舉前兩個月就已經寫信俾法團同管理處問點解今年仲未就做問卷?當然以蘇主席嘅作風梗係唔理唔覆啦!之後聲音越嚟越大佢就話屋苑居民反映咗今年都反對做宣傳。大家就問,問卷幾時做過?去咗邊?

真相終於大白喇,原來有人填咗平時屋苑管理事務嘅意見咭話反對!有幾多人寫過?24個!一個有5千戶嘅屋苑有24人填咗而法團就咁決定咗連海報都唔俾貼(當然500戶有法律效力嘅聯署叫蘇主席開業主大會佢就繼續犯法唔理啦!)咁大家又會問做乜你又唔填?原來管理處同法團一直都無出通告叫大家就區選宣傳提交意見。大家仲傻痴痴咁等慣例做嘅問卷!至於邊24個咁醒知道要填意見咭?哈哈哈哈!可以問下蘇主席係邊個喇!

有人怕輸就無所不用其極,以為無人識佢對手就自己會贏。但係,奸有奸輸,最終咪又輸足一條街... 街坊就係睇唔過眼有人處事咁唔公正。你話呢D人點可以唔踢佢落台丫?

當然有,就最近佢喺煤氣公司,𢱑幾百隻富臨嘅粽返嚟派比街坊,呢個已經係一個最佳嘅政績

引用:
原帖由 sables1 於 2020-7-3 07:16 PM 發表

不如你講下新條廢撚做過d咩好過啦
之前咪講咗囉!講你又唔聽,瞓醒你又問?

btw,偉大嘅蘇麗珍主席6月開完管委會,街坊問佢傾咗咩,做咗咩決定,批咗幾多錢合約?佢又叫人等睇會議紀錄。但係已經過咗法例規定28日內要張貼會議紀錄嘅日子,成日叫人等,等咩?而家又係乜都冇!?

不過佢違例都唔係第一次...

蘇主席最大罪狀就係製造咗豐厚儲備,隻羊養到咁肥實有人爭住想劏啦😅

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-3 07:43 PM 發表
蘇主席最大罪狀就係製造咗豐厚儲備,隻羊養到咁肥實有人爭住想劏啦😅
你講呢D之前唔該睇返晒之前講咩啦,儲埋成堆錢但個屋苑爛晒又如何???

冷靜啲,你講果啲咪又係翻渣嘢…嘥氣啦!搵啲新嘢啦!

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-3 07:57 PM 發表
冷靜啲,你講果啲咪又係翻渣嘢…嘥氣啦!搵啲新嘢啦!
你真係以為佢日日都做衰嘢架?佢有大半時間失蹤架!你覺得一個人衰到咩地步先可以日日搵到佢衰嘢?

即係無囉

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-3 08:21 PM 發表
即係無囉
衰到咁都仲唔夠?你份人都幾大量...

呢啲加管理費加到青筋都現埋就話啫,我哋果啲係平到隔離眼紅…不過咁你想攞莊嚟做咪出聲講吓你有幾好囉,我聽㗎…如果得閒的話。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181227/mobile/bkn-20181227165007275-1227_00822_001.html

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-4 09:16 AM 發表
呢啲加管理費加到青筋都現埋就話啫,我哋果啲係平到隔離眼紅…不過咁你想攞莊嚟做咪出聲講吓你有幾好囉,我聽㗎…如果得閒的話。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181227/mobile/bkn-20181227165007275-1227_00822_001.html ...
有常識都知單棟樓管理費一定貴,曉麗苑成五千戶,每人交一百都50萬,要低管理費幾咁容易?但儲埋D錢乜都唔做成個屋苑爛溶溶咁又點?住得就預咗要交管理費,保養下自己個屋苑,有幾奇?

莊我就無興趣做,你咁支持果個蘇麗珍就叫佢出嚟同大家解釋下佢有幾好,叫大家投票支持佢做啦!不過前提係佢夠膽開會肯俾業主投票先囉.... 😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]