• 瀏覽: 60,571
  • 回覆: 307
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 bigpig1022 於 2020-5-28 11:23 PM 發表
發生咩事?
咪臭係選區選左只曱甴區已完出黎
而家就謀住屋苑O個幾千萬儲備想學犯民趙X來咁貪筆錢落自己袋囉

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-5-30 12:12 PM 發表

黃絲為了奪權,搞武裝起義啦

早前搞截睇TVB失敗左,因為係犯法的,可能班黃絲係想故意整佣陷阱俾現任法團踩,若果法團都係cut左TVB,班友便會去廣管局投訴法團  ......
新聞追蹤\曉麗苑撐暴住戶煽「截睇TVB」
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29 ...
黑暴而家淨係講CUT TVB

之前講唔比屋苑派報紙(而家派緊文匯)
唔比大堂免費既洗手液展示牌子
唔比管理員帶既眼罩展示牌子而家完全唔講
每次行過O個兩間曱甴鋪睇見佢O地D文宣真係想打鳩爛佢塊野

引用:
原帖由 Ed0409 於 1-6-2020 09:41 AM 發表

每次行過O個兩間曱甴鋪睇見佢O地D文宣真係想打鳩爛佢塊野 ...
我地文明市民,唔好用暴力搞間曱甴鋪
應該等國安法正式實施後,幫佢個連膿牆貼多幾張label,寫住香港要獨立、推翻中國政府、歡迎美國佔領香港..... 然後打電話去舉報佢老闆

引用:
原帖由 旺季小小魚蝦 於 2020-5-29 19:29 發表
普通市民都成個黑社會咁!
普通成團成員咁普通囉~

引用:
原帖由 bigpig1022 於 2020-5-28 11:23 PM 發表
發生咩事?
黃絲要推翻現有業主協會人員, 奪權之後,可以控制業主協會,動用幾千萬儲備金,買大量暴動物資供應黑暴,而家講明要換屋苑管理公司,到時可以換哂啲手足做管理公司及各座管理員之職位,薪高糧準,掌握全屋苑居民資料,唔俾警察入屋苑,控制屋苑文宣,

而家黃絲第一步係要 cut 屋苑 TVB, 唔俾 TVB 入屋,唔準派免費報紙,呢班仆街學人講爭取民主?爭取言論自由?直情專制過共產黨啦!

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-5-30 01:03 PM 發表

可能係呢位李先生
近年個個屋苑都有關注組,指稱話個法團貪腐,阻止任何工程,目的想奪權

https://www.inmediahk.net/node/1073923
曉麗關注組召集人李志輝
...
根本係老屈業主協會,無證無據,只係靠謠言,但有一大班傻L咗嘅居民信到十足,而家有單官司告緊啲咸家鏟毀謗,希望告得入

引用:
原帖由 Ed0409 於 2020-6-1 09:41 AM 發表

每次行過O個兩間曱甴鋪睇見佢O地D文宣真係想打鳩爛佢塊野 ...
有同感,除咗間乜廚,仲有邊間黃店?乜L哥哥?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-6-1 11:57 AM 發表

我地文明市民,唔好用暴力搞間曱甴鋪
應該等國安法正式實施後,幫佢個連膿牆貼多幾張label,寫住香港要獨立、推翻中國政府、歡迎美國佔領香港..... 然後打電話去舉報佢老闆 ...
Good idea!

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-6-2 10:56 AM 發表

O個間乜七中出歌歌
等間鋪搵錢賺人工鋪租無可能
(估係唔知邊差個出錢拎間鋪做文宣廣告諗住踢走立案法團先係目的)
領展鋪可以一個禮拜休一日真係佢先得
o個個睇鋪咸濕仔見女就中埋去
剛剛行過見佢拉埋門以為執笠
點知行多兩步見佢原來行左出黎溝女(走鬼檔女職員)...呵呵

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-5-29 08:34 AM 發表
垃圾人
做垃圾事
正義

五千幾隻曱甴選同一隻曱甴做議員,呢鼓力量不容忽視,屋苑法團條數係曱甴目標。

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-6-2 10:56 AM 發表

呢間得意,反中國賣中藥🤣🤣🤣🤣,而家連豆豉鯪魚都賣埋,遲啲可以賣埋西藥…

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-6-7 09:01 AM 發表

呢間得意,反中國賣中藥🤣🤣🤣🤣,而家連豆豉鯪魚都賣埋,遲啲可以賣埋西藥…
咁佢應該會精神分裂

上次要求唔俾TVB播嗰度?
自己唔過個台唔得?
自己唔按嗰個度又唔得?
自己唔睇 其他人要睇又唔得?
好民主的要求啊
我差D以為睇緊叮噹個技安 (唔習慣叫多啦a夢同胖虎)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]