• 瀏覽: 43,607
  • 回覆: 267
  • 追帖: 2
熱賣及精選
引用:
原帖由 Ed0409 於 2020-9-5 10:47 AM 發表

賣中箭口罩算唔算政績???
你指民建聯班7頭

回覆 引用 TOP

其實係和理非卜街啲定曱甴卜街啲?

好多屋苑都係甘情況

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-9-19 12:21 PM 發表

其實係和理非卜街啲定曱甴卜街啲?
中聯狗麼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-5-28 09:56 PM 發表

曉麗苑黃絲包圍業主協會主席,百多人包圍姓蘇主席,唔俾人走, 禁錮人身自由,黃絲極度兇惡

https://m.facebook.com/groups/36339979740?view=permalink&id=10160053893429741 ...
所謂黃絲公平、民主同自由,覺得事情係人地不對,周要圍住人地...

引用:
原帖由 無心路人甲 於 2020-9-22 02:51 AM 發表

所謂黃絲公平、民主同自由,覺得事情係人地不對,周要圍住人地...
現時班人仲係度搞緊,迫重選法團,目的係要奪權

URL=http://s245.photobucket.com/user/kenny9288/media/mkfung13a_zpsukfqd393.jpg.html][/URL]
佢地眼中立場第一,佢地個腦只有永遠都係中國錯,千錯萬錯中國錯的,但自己人錯,咪又係見我唔到見我唔到囉⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-22 07:27 AM 發表

現時班人仲係度搞緊,迫重選法團,目的係要奪權
蘇主席俾人踢硬落台架喇... 做得咁差又唔公道,仲喺屋苑大搞僭建。佢而家只係垂死掙扎拖延開會,但拖得幾耐?如果佢自覺夠票就即刻開會啦... 你地吵吵嚷嚷都無用,遲早佢都係要俾人掃走。

同埋做做下正確嘅事點解會突然煞停?你會唔會日日都食飯突然話我以後都唔再食?🤔

引用:
原帖由 中午肥更新 於 2020-9-24 08:32 AM 發表

蘇主席俾人踢硬落台架喇... 做得咁差又唔公道,仲喺屋苑大搞僭建。佢而家只係垂死掙扎拖延開會,但拖得幾耐?如果佢自覺夠票就即刻開會啦... 你地吵吵嚷嚷都無用,遲早佢都係要俾人掃走。

同埋做做下正確嘅事點解會突然煞停?你會唔會日日都食飯突然話我以後都唔再食?🤔 ...
講到係為屋苑好咁偉大,但你班人先前講到明目的係要取待建制派嘅業主協會,唔係唔記得吓!

屋苑廿幾年嚟蘇麗珍都係高票當選,真係忽然變得咁差?自從去年黑暴事件,有班黃人不停煽風點火, 造謠抹黑,有班低智嘅又走去支持,做成連弱智會考零分嘅都當選區議員,空降無經驗無做過地區工作嘅,只要扮係黃嘅就當選,而家啲所謂區議員質素真係算數把啦!

我前面講咗,我從來唔係支持蘇麗珍啲人,我係佢對家就真,業主協會,業主委員會點嚟我一清二楚,因為之前我全部有份開會,啲黑暗嘢我都知道哂,之前投票都係投俾居屋業主委員會嗰邊啲人,

但係,去到今時今日,有班人講到明有政治目的,意圖奪權控制業主法團,一方面利用法團控制屋苑文宣,排除異己,一方面可掌握屋苑龐大大儲備金,用以支援及資助黑暴曱甴,最終係要達到反中亂港目的,

你班人係真心為屋苑好?嗱!唔好唔記得你哋之前講過乜嘢啦。

URL=http://s245.photobucket.com/user/kenny9288/media/mkfung13a_zpsukfqd393.jpg.html][/URL]
引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-24 10:07 AM 發表 

講到係為屋苑好咁偉大,但你班人先前講到明目的係要取待建制派嘅業主協會,唔係唔記得吓!

屋苑廿幾年嚟蘇麗珍都係高票當選,真係忽然變得咁差?自從去年黑暴事件,有班黃人不停煽風點火, 造謠抹黑,有班低智嘅又走去支持,做成連弱智會考零分嘅都當選區議員,空降無經驗無做過地區工作嘅,只要扮係黃嘅就當選,而家啲所謂區議員質素真係算數把啦!

我前面講咗,我從來唔係支持蘇麗珍啲人,我係佢對家就真 ...
「屋苑廿幾年嚟蘇麗珍都係高票當選,真係忽然變得咁差?」

講高票當選?蘇麗珍選咁多屆都未試過今屆當選議員咁高票啦!咁識煽動人,你咪又去煽動下人俾佢繼續做法團主席囉... 佢做嘅衰嘢太多,要揭出嚟太易!唔係得你一個先係住咗喺曉麗苑廿幾年架,好多人都知道協會同委員會嘅歷史架!唔係咩咁巴閉咁值得驕傲嘅事嚟喳~

「去到今時今日,有班人講到明有政治目的,意圖奪權控制業主法團,一方面利用法團控制屋苑文宣,排除異己」

你用今時今日呢個字真係用得最好!你睇下你樓下個社區資訊欄?佢以前自己係區議員就貼晒六格,『今時今日』佢輸咗?就三格係底褲佬,兩格師奶協會,留返一格俾區議員,仲持住自己係法團主席就成日唔批區議員貼嘅嘢。你話邊個搞控制文宣功夫做得足D?喺度排除緊異己??即係唔係你幻想下話有人想咁做嚟達到咩目的就得架,你望清楚邊個切切實實『今時今日』做緊先得架~

又邊個講明有政治目的呀?吹下都要講證據架?又話人文宣好叻,你邊張搵到有講你所謂嘅政治目的呀?而家係話踢走蘇麗珍呢個無用嘅法團主席而佢係建制派遮(雖然可能佢覺得好羞恥,所以咁多年都一直扮中立)~

不如你又講埋喇.. 屋苑D基金咁易操控,想拎去點用就點用,而家蘇主席佢又喺出面支援緊邊個呀?係咪驚無得做主席就支援唔到人?

引用:
原帖由 中午肥更新 於 2020-9-24 11:46 AM 發表

講高票當選?蘇麗珍選咁多屆都未試過今屆當選議員咁高票啦!咁識煽動人,你咪又去煽動下人俾佢繼續做法團主席囉... 佢做嘅衰嘢太多,要揭出嚟太易!唔係得你一個先係住咗喺曉麗苑廿幾年架,好多人都知道協會同委員會嘅歷史架!唔係咩咁巴閉咁值得驕傲嘅事嚟喳~

「去到今時今日,有班人講到明有政治目的,意圖奪權控制業主法團,一方面利用法團控制屋苑文 ...
你哋先前係 fb 講啲嘢唔通係假嘅?講完又扮無嘢?踢唔踢走蘇麗珍我乜所謂,反而擔心法團被黃人控制之下會變成點?有黃人區議員當選後在辦事處門口貼住藍絲與狗不得內進,黃人有乜嘢做唔出?

你哋係真心為屋苑?你哋唔係黃人?要 cut TVB 你哋黃人有冇份?cut TVB 係為屋苑好?唔俾人派免費報紙係為屋苑好?幾百人去圍住個女人唔俾人走呢啲叫做文明?叫做民主?大家心照啦!未奪權已經咁惡,你哋坐正之後會點?又藍絲與狗不招待?放長雙眼睇囉!

引用:
原帖由 中午肥更新 於 2020-9-24 11:46 AM 發表

「去到今時今日,有班人講到明有政治目的,意圖奪權控制業主法團,一方面利用法團控制屋苑文 ...
好多人都知道協會同委員會嘅歷史架!

咁你知唔知?請你講俾我知

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-24 03:40 PM 發表

你哋先前係 fb 講啲嘢唔通係假嘅?講完又扮無嘢?踢唔踢走蘇麗珍我乜所謂,反而擔心法團被黃人控制之下會變成點?有黃人區議員當選後在辦事處門口貼住藍絲與狗不得內進,黃人有乜嘢做唔出?

你哋係真心為屋苑?你哋唔係黃人?要 cut TVB 你哋黃人有冇份?cut TVB 係為屋苑好?唔俾人派免費報紙係為屋苑好?幾百人去圍住個女人唔俾人走呢啲叫做文明?叫做民主?大家心照啦!未奪權已經咁惡,你 ...
係咪黃人又點?你係咪又係藍人?強行將人歸類之後再屈人你果類人就咁咁咁咁係咪就係你地慣常手法?即係一個人做過嘅嘢就全部人都會做?民賤聯條友喺觀塘拎刀插人係咪代表全部藍絲都拎刀插人? 係咪藍人又係冇咩做唔出?所以你都係?

又講cut台,阿主席死都唔肯講係邊個要求cut電視台呀?你不如叫佢交封信出嚟唔好成日自製話題玩苦肉計啦... 人地貼張海報出嚟你就信到十足十,呢D就先叫識玩控制屋苑文宣呀~個女人如果遵守法例就唔會咁多人趁佢久違露面嘅機會叫佢開業主大會啦。圍住佢就叫唔叫文明?咁用制度暴力唔守法唔開業主大會又喺屋苑搞違法僭建就係好文明嘅表現係咪?

你試下係班藍人想換法團,到時你就可能真正見識到咩叫恐怖、點樣唔文明喇!

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-24 03:45 PM 發表

好多人都知道協會同委員會嘅歷史架!

咁你知唔知?請你講俾我知
你真係有問題,你話你熟到識背都唔會打晒出嚟啦!你玩我呀?而家唔係歷史大賽呀?唔駛學似你熟到識背先叫關心屋苑架!呢D唔係歷史文獻,就算你背晒都無用架!正如你而家夠熟啦,救唔救到蘇麗珍保住佢個主席位丫?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]