• 瀏覽: 60,623
  • 回覆: 119
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-25 02:25 AM 發表

你唔知就唔知啦,又話好多人知,鳩吹又鳩吹,你鳩繼續吹啦
原來你唔夠講最後只係咁....

想借問聲今次寫住個『你』字,咁個粗口係鬧我架呵?你果然係唔同D... 唔會攻擊人又彬彬有禮呀下~

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-25 02:29 AM 發表

哦!原來係屋苑 fb 兇人嗰班人,要 cut TVB 嗰啲人,吊警察嗰班人,係蘋果賣廣告嗰啲人係藍嘅,你都可話好L嘢,去到自己都呃埋嘅至高境界,欽敬! ...
其實我真係唔係你,唔識將人分做藍人黃人就去stereotype人.. 我都話到而家我都唔知究竟邊個話要cut TVB?你去問清楚蘇主席啦.. 佢實知架!

我又想問你喇... 屋苑個fb你去唔去到?睇唔睇到?你可唔可以留言?你咁鐘意分黃人藍人,你自己又係咩人? 就算俾你分咗類某一種人就做唔到以上嘅嘢丫?即係登報果個又一定係叫cut TVB果個,所有嘢只要覺得係就係?

唔怪得咁多人成日支持人嚴正執法但又唔係講法律講證據啦... 因為覺得... 就得... 得咗!

呢樣嘢又體現咗你口中嘅文明,咁先係最值得人欽敬呀!

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-25 02:54 AM 發表

邊個字係粗口?點唔夠你講?問你又答唔出喎
『你唔知就唔知啦,又話好多人知,鳩吹又鳩吹,你鳩繼續吹啦 』

我中文唔夠你好,你話入面無粗口咪無粗口囉~

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-25 03:01 AM 發表 

使乜我分呀?睇啲人寫啲乜嘢就知佢支持乜嘢啦,低能鳩吹嗰啲除外

唔通以下係屋苑出 post 啲係藍人咩!
okok.. 即係都仲係你覺得係就係,咁你鐘意點分咪點分囉~原來寫呢D你就界定佢係黃人。咁又點?佢代表緊邊個發言架?人人都有立場架啦~又想將佢個立場強加俾邊個呀?

係咪如果你喺個fb入面寫一次你支持TVB就可以一下子成個group變返你口中所謂嘅藍?

我參透到你個思路喇,原來你係搵唔到想推翻法團嘅人做過咩衰嘢、又搵唔到佢地揭穿嘅衰嘢有乜得反駁。惟有將佢地打造成某類人,就話某類人嘅行為佢地都會做咁樣~ 但當話原來你歸類嘅另一類人做嘢都係唔好嘅時候就會話要睇前因後果.. 又唔代表果類人個個都係咁... 值得原諒... 明晒明晒!

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-25 03:04 AM 發表
連係餐廳播 TVB 新聞都唔俾,啲[藍人]真係惡哂呀!
點樣唔俾呀?佢有話開聲要餐廳轉台咩?唔鐘意睇避開唔去又唔得?唔通你唔鐘意睇某個人你仲日日走見下佢?原來而家真係惡到咁....

你唔係想講呢D就係你話證明佢就係同法團講要cut TVB嘅人下嘛?即係你講過你唔鐘意某個人,佢死咗就一定係你殺一樣喎!Goodest logic又嚟喇~~~🤣

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-9-25 07:35 AM 發表
曱甴喺屋苑嘅破壞,其實離唔開果幾種方式,有啲本身患有情緒病,甚或人格障礙,他們被煽動後每當遇有人群聚集時,就以先聲奪人方式噴灑不同意見嘅人,就好似圍蘇麗珍時都出現過好幾個呢類人,呢啲人本身唔係咁清楚件事,只是接過那些文宣同訊息後自我催化,佢哋好大可能並無喺事件中得益,又甚至不是屋苑居民,但他們的行為就比平時贏得更多注意,佢哋破壞現場和平氣氛,激起其他人駐足圍觀附和,令受襲對象顯得尷尬,從而製造出一 ...
哈哈,好有趣呀~可唔可以作一段係話個人有絕症嘅、一段就係話個人買極六合彩都唔中好嬲嘅?啊!...加多段係講一個搭巴士送車尾又好嬲嘅人丫,唔該~

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-9-25 07:43 AM 發表

你有自知之明就好啦
ok呀,反正邊個打橫嚟講,講咗又唔敢認唔係咁難睇得出~

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-9-25 12:34 PM 發表

另一種方式會美其名關注組,他們擅長將屋苑內所有問題放大,譬如:指屋苑設施殘舊,但完全不會就有關殘舊實例與樓齡相約的屋苑作出比較,令人無法就殘舊的定義作出判斷、運輸系統不足,未能做到無時無刻車等人的標準,事實上私人屋苑的邨巴都未能保證無時無刻車等人的標準、他們會就舊有法團組成人選及效能作出質疑,但無法提交替代人選及解決方案。
但他們只是停留在關注的地步,說話處處表達對屋苑的情懷及愛護,但實際上當屋 ...
嘩,你呢段嘢唔係第一次貼出嚟喇喎~之前又覆過你,你仲想炒多幾多次次次次冷飯呀?🤣🤣

乜原來颱風後出嚟執樹枝係政績嚟架?你不如問下政府鼓唔鼓勵人颱風之後不顧安危出嚟做呢D嘢?仲要動員埋居民,落完大雨地下又煽蘇主席班fans年紀又大,出咗咩意外佢過意得去咩?火燭係咪都要帶領居民去救火?

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-9-27 08:08 PM 發表
一講中你就賴政府…同你伯爺一樣無出色…
對住你呢D 水準,有時想搵嘢覆你真係好難..

引用:
原帖由 即刻幼稚的頭巾 於 2020-9-28 08:23 AM 發表
垃圾人,做垃圾事
我又唔想話蘇主席係垃圾...

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-9-29 02:48 PM 發表

你仲講水準…的確係勇敢
連你都行出嚟亂咁嗡,我唔明我有幾勇敢...

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-10-1 07:48 AM 發表

人…人類個人,係會有自知之明
你有就唔會咁啦,咪間接話自己唔係人啦... 哈

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-10-1 07:51 AM 發表

我意思係唔明點解你無😆係要伸個頭出嚟比人辱吓先安樂。
係你走出嚟俾人羞辱下喳... 連執樹枝都拎出嚟講以為係政績,一陣搞到人受傷又唔諗下?連基本常識都無。而家曉光街佢執樹枝個位日日泊滿晒車,佢唔搵班阿婆fans落去搬車?

我知,一講事例你又唔識覆又求其講D無人明嘅嘢sidetrack咗佢就以為好醒嘛🤣🤣🤣🤣🤣

講多無謂,法庭頒令蘇主席12月27日前要必須遵守法例開會,不得再拖延。咁離踢佢落台日子不遠了!咁多位街坊同蘇粉到時記得親自投票,唔好亂簽授權書呀~🤣🤣

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-10-28 09:16 PM 發表

你哋贏硬㗎喇,放心
有你地班蘇粉撐住未必架,記得親身去投票呀~🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]