• 瀏覽: 60,568
  • 回覆: 119
  • 追帖: 2
+12
其實你惟一值得欣賞嘅係唔係開口埋口都係曱甴同埋每次避開大家想知嘅答案總有D吱吱微微,無關痛癢嘅嘢拎出嚟講下諗住可以就咁side track到,我諗你會覺得自己好醒... 係咪?

開心完就答啦...

你講到做法團就係因為吼住大維修舊肥豬肉(你所指嘅圍標),咁緊要嘅事做乜講講下唔講呀?咁現任主席係咪真係因為咁所以寧願犯法都唔開會重選法團??佢係咪想拖到食咗舊肥豬肉先肯走?

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-19 03:31 PM 發表
關注組勾結曱甴議員的終極目標
隨著大小型屋苑老化,連帶業主都進入老化的週期,當年正值壯年帶著一家人開開心心搬入屋苑的業主,今日大多退休享受人生尾段的日子。
上一代人果種營營役役嘅生活模式,少運動又不善於養生,導致晚年備受老人病所困擾,體力魄力都大不如前。
跟好多早年屋苑的業主一樣,居屋業主由於年事已高,日常屋苑管理事務大多不太熱心,有些交由法團和一些較熱心法團委員處理,甚至交由子女代行了事, ...
呢D咁嘅罐頭文週圍都見到,真係得啖笑...

借問如果有人同你講屋企有人入屋偷嘢係因為你未閂好度門,你會點做?

你作為蘇主席嘅人一定有叫佢拜讀呢篇罐頭文架?咁點解佢做咗廿幾年到而家先識講做屋苑盤數要用居民簡單易明嘅方法令居民唔好『誤會』盤數有問題??佢一路以為全屋苑居民都係會計專家?佢唔諗居民都就下佢個法團司庫阿太啦!搞到連阿太自己都解唔到盤數叫人去問管理處?又點解佢唔做維修,搞到幾座樓樓下曾經發生過泵房水渠生銹又爆,漏晒D水出嚟?消防系統壞咗又唔整返佢搞到火燭連火警鐘都唔識響?

點解蘇主席唔閂返度門俾人有機可乘呀?咁就係所謂嘅屋苑老舊在所難免?

啊!我醒起喇,佢係咪就正如你所講等埋8座樓過億大維修吼住果舊肥豬肉先一次過整,再整大D舊肥豬肉?... 啊~~😮😮😮

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-19 03:31 PM 發表
關注組勾結曱甴議員的終極目標
隨著大小型屋苑老化,連帶業主都進入老化的週期,當年正值壯年帶著一家人開開心心搬入屋苑的業主,今日大多退休享受人生尾段的日子。
上一代人果種營營役役嘅生活模式,少運動又不善於養生,導致晚年備受老人病所困擾,體力魄力都大不如前。
跟好多早年屋苑的業主一樣,居屋業主由於年事已高,日常屋苑管理事務大多不太熱心,有些交由法團和一些較熱心法團委員處理,甚至交由子女代行了事, ...
法團嘅改選每兩三年就要做一次,曉麗苑未來兩三年就要做大維修喇咩?即使係而家法團換人,如果呢兩三年發覺唔對路都可以再重選返你個蘇主席喎?仲有機會食正如你所講果舊過億肥豬肉啊~

講法團大會唔俾人投票?唔好話俾人拎走個票箱啦!我地蘇主席而家犯法都唔肯開個業主大會連個票箱都唔肯放出嚟呀~仲唔係表表者?

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-7-20 07:56 AM 發表

諗成日先回到…講得好應咩🤣
嘩,好失望!我諗用一日可以講到道理俾街坊聽,總好過諗兩分鐘但係講廢話嘛?你覺得道理喺你果邊就反駁我啦,等緊你呀,唔好又避啦~

個法團而家仲衰到區議員搞社區急救班都唔俾人貼海報,連呢D有益社區救人嘅嘢都唔俾貼。呢D法團同主席正經嘢又唔做成日搞埋D小動作!仲點可以留,唔換咗佢?

所以話一個人搞到人咁憎佢唔係佢黃藍,係佢嘅所作所為....

蘇麗珍呢種天材真係唔係度度有!你地話佢處事公正?區議員貼張海報喺電梯大堂佢都話會聚集居民睇而多於兩人犯限聚令唔批。但佢自已的海報就貼晒喺大堂又得喎~

全香港佢都係第一個可以咁樣諗到演繹限聚令。真係人唔笑狗都吠佢啦....

引用:
原帖由 sables1 於 2020-8-29 03:18 PM 發表

甘你係咪應該做一個盡責既居民 去檢舉養狗既撚樣 吾好話我知曉麗苑無人養呀 檢舉曬 聽吾到狗吠啦
九唔搭八

引用:
原帖由 sables1 於 2020-8-29 03:19 PM 發表

甘新上任個條區議員 其實佢做過d咩野
喂,唔好下下搵個二打六入嚟就重頭問過啦,追下post好喎!五毛都應該有道德架...

引用:
原帖由 sables1 於 2020-8-29 03:20 PM 發表

搞臭曬曉麗
你覺得你地自己自稱藍屍就好好?

引用:
原帖由 sables1 於 2020-8-29 03:24 PM 發表

你講個d野真係好好笑 呢d問題有邊個屋苑無發生過 你甘叻當初你有無提議呀 老化既野 好多事都係出左事先知嫁啦 你講既野係神先做到 不如你講下你人生 係咪所有野都準備得好好 0出錯先 你自己都做吾到去要求人? 你條友返工 係咪做事好妥善周全呀 ...
如果你又唔識屋苑管理又唔知咩叫『保養』,同你講有咩意思?

引用:
原帖由 sables1 於 2020-8-29 03:26 PM 發表

仲有我住甘耐 屋苑收入有鬼人理咩 係上年廢青出黎 先係度搵藉口查呢樣個樣玩大佢先搞呢d野出黎 同埋 你條友都吾知係咪業主啦 吾係搵你老豆老味出黎講啦 ...
低能即係低能,我話係同唔係你都求證唔到啦!問嚟做乜呢,咁柒?

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-8-29 08:43 PM 發表

你都係等咩㗎啫…咪爭取時間講多次囉…唉
等咩遮,你係講就講啦,次次都斯斯縮縮,驚咩遮你?

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-8-29 03:29 PM 發表

佢就係最關注法團儲備果啲關注組成員。
我記得!你上次話蘇主席吼住大維修舊肥豬肉所以唔肯開會改選嘛!多得你喳,唔係你講都無人知。

引用:
原帖由 hehehaha2046 於 2020-8-29 08:45 PM 發表
等死呀…碌柒🤣
咁你咪去囉,無人阻你

引用:
原帖由 Ed0409 於 2020-8-30 07:54 AM 發表

係既咁多年都選唔到你做主席可以睇得出你幾咁失敗
重有做咩O係自己間鋪整部電視播片抹黑播播下唔播既???
播O個幾日壞Q左無錢整呀???
重有呀
座座大廈都有位比已完貼野架
有6個位已經比某人長期罷左3個黎貼
咁Q多野貼咪貼落自己間鋪囉
唔知點解而家賣衫鋪唔貼已完海報呢
乜廚就比得兩張A4位已完貼
你班關注組要貼既都係貼番O係自己 ...
乜你覺得做唔到主席就好失敗咩?你見到而家蘇主席大人喺屋苑有街坊問佢嘢就耍手擰頭走好似過街老鼠咁就好成功?怕你地求其搵條五毛入嚟又重頭問,做人就唔好咁狹隘,我就無興建做主席。只係想改善返屋苑個環境,舒舒服服咁住,唔係下下都係你地咁成日諗住D錢嘅。

你不如問下蘇主席同管理處有冇唔批區議員貼海報?你唔知唔緊要,一係唔好搭咀,一係走去問清楚!

佢個電視唔播關我咩事?你屋企個電視熄咗駛唔駛我理埋?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]