• 瀏覽: 1,291
  • 回覆: 10
你們懂不???

唔知,你講啦! 屌,你以為你系神咩,鬼知你想咩?

邊隻'西'被擊咁L慘呀?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-5-28 04:55 PM 發表
講左啦,你唔明?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-5-28 04:55 PM 發表
好似你呢種傻人註定俾人玩死。

唔明,你都唔講咩系東,我點知咩系西呢

我話你聲東擊西,可以系你想打廢青,其實最後打自己
都可講你想去食飯,最後去食屎既聲東擊西

所以你起碼你都要講中共聲東系咩東,我先知咩系西架! 唔通系臭閪咩?
好心啦, 連基本溝通能力都無,就唔好繫到扮有智慧啦
引用:
原帖由  於 2020-5-28 05:30 PM 發表
講左啦,你唔明?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-5-28 06:19 PM 發表

所以你起碼你都要講中共聲東系咩東,我先知咩系西架! 唔通系臭閪咩?

...
所以話你唔明就喺咁解,我喺講緊中共的天性,聲東擊西就是中共的天性,中共做的任何明事都是「東」,而背後做的暗事就是「西」。明未?想知系咩「東」,就留意中共的一舉一動。我唔會咁白痴同你一一例舉。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-5-28 06:19 PM 發表

...
有 point, 笑死我了,有些人擺張耶穌相就以為自己係耶穌,比人問點解要信佢就話不要問,只要信!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-5-28 07:02 PM 發表

所以話你唔明就喺咁解,我喺講緊中共的天性,聲東擊西就是中共的天性,中共做的任何明事都是「東」,而背後做的暗事就是「西」。明未?想知系咩「東」,就留意中共的一舉一動。我唔會咁白痴同你一一例舉。 ...
即係話當中共打國共內戰時,中共表面上打國民黨,實際上打 .....................
即係話當中共打韓戰時,中共表面上打美國,實際上打 .....................

你明嗎?

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-5-28 07:02 PM 發表

所以話你唔明就喺咁解,我喺講緊中共的天性,聲東擊西就是中共的天性,中共做的任何明事都是「東」,而背後做的暗事就是「西」。明未?想知系咩「東」,就留意中共的一舉一動。我唔會咁白痴同你一一例舉。 ...
其實個個政權都係甘架啦,美國打壓華為,實際上係打壓中國科技發展。
其實大部分成熟既人都係甘,唔會將自己真正意思講晒出來,緊係旁敲側擊,聲東擊西

引用:
原帖由 laisi2 於 2020-5-29 12:26 PM 發表
其實個個政權都係甘架啦,美國打壓華為,實際上係打壓中國科技發展。
其實大部分成熟既人都係甘,唔會將自己真正意思講晒出來,緊係旁敲側擊,聲東擊西 ...
個原理當然不難明白。
但係到具體應用,你要具體指出何謂東、何謂西?而不是故弄玄虛。

正如你指明:美國打壓華為(東),實際上係打壓中國科技發展(西)。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]