• 瀏覽: 6,030
  • 回覆: 5
+3
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-28 01:46 PM 發表
以色列政府的海水化淡廠計劃分二期,第一期由和記黃埔水務承辦圓滿完成,更大規範的二期工程原也屬意由黃埔承包。五月中旬蓬培奧親飛以色列施壓,二期工程便改由本地公司承包了。在美國全力封殺下,不只5G,連海水化淡都以安全風險封殺中國商人。
原來去年暴亂出錢出力,中大之役派百佳貨車運送物資,都不足以買得老美的關愛呢!
回到是岸,時未晚也。 ...
李黃瓜投在英國的幾千億,怕是血本無歸了
90年代欺騙習近平,前幾年吹自己是個單純商人,現在又灰溜溜跑回內地投資,恐怕輝煌不再了。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-28 01:46 PM 發表
以色列政府的海水化淡廠計劃分二期,第一期由和記黃埔水務承辦圓滿完成,更大規範的二期工程原也屬意由黃埔承包。五月中旬蓬培奧親飛以色列施壓,二期工程便改由本地公司承包了。在美國全力封殺下,不只5G,連海水化淡都以安全風險封殺中國商人。
原來去年暴亂出錢出力,中大之役派百佳貨車運送物資,都不足以買得老美的關愛呢!
回到是岸,時未晚也。 ...
李黃瓜投在英國的幾千億,怕是血本無歸了
90年代欺騙習近平,習近平上任前半年從內地撤資,吹自己是個單純商人,現在又灰溜溜跑回內地投資,恐怕輝煌不再了。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-5-28 02:05 PM 發表

血本無歸一定唔會啦,英國佬打開門口做生意,唔公平,佢檔野以後唔使玩啦,冇喺香港嗰陣時咁風光就會!

英國,美國人玩嘅,係莊家抽佣制,中國人玩嘅,係莊家直接參與制度,兩種思維基本出發都唔同。 ...
你不知道boris要把電信水務鐵路等民生產品收歸國有嗎?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-5-28 03:26 PM 發表

唔知道,講嚟聽吓,等我增加下見聞!!

到底係個別事件,定係國家嘅整體方針?
查了下,是Corbyn說的,不是Boris。
我記錯了

引用:
原帖由 starr 於 2020-5-28 09:29 PM 發表

國安法名單冇佢份已經要還神
他在90年代欺騙習近平,差點終結習近平的仕途,😂

引用:
原帖由 friendchanli 於 2020-5-29 08:10 AM 發表

分清楚九十年代邊個係國家主席先啦。
哪又怎樣?現在誰是主席?😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]