• 瀏覽: 4,924
  • 回覆: 86
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-5-29 08:52 PM 發表

金主看似眾多,實質來自同一個大莊家。如果話美國係莊家抽佣,又如何去解釋政府干預自由市場的行為(例如限制華為中興)?美國是一個高度政治化的國家,任何事情都政治行先。用賭局借喻,中英美都不是公平賭博的抽佣者,而且明擺著出術的莊家,使了橫手還要抽佣。 ...
你講嚟聽吓,佢哋來自邊一個大莊家?

干預係為咗整體平衡姐,錢一個賺晒,從來都唔係美國人嘅風格

無錢!睇吓美贊臣賣奶粉比大陸仔,定賣比你?!
試吓叫民主口號,講下人權,又睇下美贊臣會唔會送奶粉俾你!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-5-28 02:38 PM 發表

中国人喺白人,我要讲一百万次。
你講億萬次都冇用,因為唔係事實!一係閣下就係特殊色盲,眼中只睇到黑白兩色,但凡淺色當白色,深色當黑色!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-5-28 02:39 PM 發表

你地根本唔7明
當然啦,正常人又點會明白特殊人士嘅思維呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-5-30 10:34 AM 發表

你講億萬次都冇用,因為唔係事實!一係閣下就係特殊色盲,眼中只睇到黑白兩色,但凡淺色當白色,深色當黑色!
你是可以創造事實的,懂不?

唉,同智商低嘅人講嘢真喺好辛苦。

黄龍,乃白化爬蟲類

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-5-30 10:34 AM 發表

我唔單止無色盲,我好明白喺咩事。只是你們不懂。

黄龍,乃白化爬蟲類

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-6-2 01:03 PM 發表

你是可以創造事實的,懂不?

唉,同智商低嘅人講嘢真喺好辛苦。
你而家係創做緊一個不可能創造嘅事實,懂不?
唉...同一個「特殊兒童」講嘢真係好辛苦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-6-2 01:40 PM 發表

我唔單止無色盲,我好明白喺咩事。只是你們不懂。
正常地球人有正常地球人嘅思路,閣下嘅思維超出呢個宇宙,當然冇地球人明白你啦!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-6-2 03:06 PM 發表

正常地球人有正常地球。人嘅思路,閣下嘅思維超出呢個宇宙,當然冇地球人明白你啦!

超人大戰宇宙大王

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-2 03:21 PM 發表

超人大戰宇宙大王
正喎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-5-29 10:25 發表

政治討論是嚴肅的,可以搞出人命的。
你要搞死一個年逾90的人?
當年佢開血汗工廠又搞死幾多人,有勞工代表俾差佬打死喎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-5-29 11:20 AM 發表

@直線國國王   直線國國王
你開這帖子目的就是想“警告”本地富豪。對嗎?
為啥由你出手,而不是梁振英或者其他重量級政客? ...
我代樓主答你

請回應一樓主題,不要離題,否則“面壁”

78 天外
23 山前
引用:
原帖由 食指 於 2020-6-3 11:40 PM 發表

我代樓主答你

請回應一樓主題,不要離題,否則“面壁”
不錯,不錯,回歸不久便跟得上最新病徵之「面壁」。

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-4 01:32 AM 發表

不錯,不錯,回歸不久便跟得上最新病徵之「面壁」。
看見白猴兒叫人「面壁」就笑死啦,香討的拉黑功能其實是駝鳥政策。

引用:
原帖由 40342 於 2020-6-4 11:24 AM 發表

看見白猴兒叫人「面壁」就笑死啦,香討的拉黑功能其實是駝鳥政策。
李文痞靠偏視偏聽便可以發稿,白猴兒靠面壁便可以避開質疑,結果都是一樣,邏輯思考愈來愈弱出現退化。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-4 11:28 AM 發表

李文痞靠偏視偏聽便可以發稿,白猴兒靠面壁便可以避開質疑,結果都是一樣,邏輯思考愈來愈弱出現退化。
李怡在七十年代時寫的還有理性,但可能覺得懷才不遇,不獲重用,被肥佬收編之後,以愈來愈嘩眾取寵的手法去抹黑中國。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]