• 瀏覽: 4,870
  • 回覆: 86
  • 追帖: 3
你地根本唔7明

黄龍,乃白化爬蟲類

熱賣及精選
引用:
原帖由 貓男 於 2020-5-28 02:37 PM 發表

家陣美國佬見你係黃皮膚就打壓㗎啦!管你係中港台日韓!
對香港接下去這幾個月可能反而是好事。台灣已在關門、國安法掃清外國勢力,本地富豪在中國以外的投資都可能受美國狙擊,想好好過活,還是齊心建設香港呀。

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-5-28 02:05 PM 發表

血本無歸一定唔會啦,英國佬打開門口做生意,唔公平,佢檔野以後唔使玩啦,冇喺香港嗰陣時咁風光就會!

英國,美國人玩嘅,係莊家抽佣制,中國人玩嘅,係莊家直接參與制度,兩種思維基本出發都唔同。 ...
你不知道boris要把电信水务铁路等民生产品收归国有吗?

愿我有生之年,得见您君临天下。
引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-5-28 03:24 PM 發表

你不知道boris要把电信水务铁路等民生产品收归国有吗?
唔知道,講嚟聽吓,等我增加下見聞!!

到底係個別事件,定係國家嘅整體方針?

無錢!睇吓美贊臣賣奶粉比大陸仔,定賣比你?!
試吓叫民主口號,講下人權,又睇下美贊臣會唔會送奶粉俾你!!
引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-5-28 03:26 PM 發表

唔知道,講嚟聽吓,等我增加下見聞!!

到底係個別事件,定係國家嘅整體方針?
查了下,是Corbyn说的,不是Boris。
我记错了

愿我有生之年,得见您君临天下。
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-28 01:46 PM 發表

以色列政府的海水化淡廠計劃分二期,第一期由和記黃埔水務承辦圓滿完成,更大規範的二期工程原也屬意由黄埔承包。五月中旬蓬培奧親飛以色列施壓,二期工程便改由本地公司承包了。在美國全力封殺下,不只5G,連海水化淡都以安全風險封殺中國商人。
原來去年暴亂出錢出力,中大之役派百佳貨車運送物資,都不足以買得老美的關愛呢!
回到是岸,時未晚也。 ...
底條李黃瓜死,最好輸清光富身家

回覆 引用 TOP

韓戰時,林彪詐病不想去開會。毛毛蟲搵人抬佢出席。

想贏球十分難

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-28 05:12 PM 發表

對香港接下去這幾個月可能反而是好事。台灣已在關門、國安法掃清外國勢力,本地富豪在中國以外的投資都可能受美國狙擊,想好好過活,還是齊心建設香港呀。 ...
我真係想睇下⋯香港會變成點⋯

乜野牛鬼蛇神,我都唔理lu,我的路已經選擇好。。
引用:
原帖由 Max_lee 於 2020-5-28 07:08 PM 發表

我真係想睇下⋯香港會變成點⋯
看到黄瓜在外國受挫、台灣关門、國安法出台,我開始比較乐观

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-28 09:10 PM 發表

看到黄瓜在外國受挫、台灣关門、國安法出台,我開始比較乐观
需然仲有好外國好多壓力,但主要係對中國⋯⋯,但起碼係條正路。

乜野牛鬼蛇神,我都唔理lu,我的路已經選擇好。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-5-28 04:58 PM 發表

查了下,是Corbyn说的,不是Boris。
我记错了
好,我自己去了解下先。

無錢!睇吓美贊臣賣奶粉比大陸仔,定賣比你?!
試吓叫民主口號,講下人權,又睇下美贊臣會唔會送奶粉俾你!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-28 15:12 發表

對香港接下去這幾個月可能反而是好事。台灣已在關門、國安法掃清外國勢力,本地富豪在中國以外的投資都可能受美國狙擊,想好好過活,還是齊心建設香港呀。 ...
台灣話會"人道援助"-
咁就好囉, 搞爛香港嘅快啲去台灣!

美國就話要制裁香港-
咁叫幫香港定害香港?
唉...有時我真覺得有啲香港人已經患上斯德哥爾摩後群症...

☑花生
☑凳仔
☐睇戲
引用:
原帖由 貓男 於 2020-5-28 09:18 PM 發表

台灣話會"人道援助"-
咁就好囉, 搞爛香港嘅快啲去台灣!

美國就話要制裁香港-
咁叫幫香港定害香港?
唉...有時我真覺得有啲香港人已經患上斯德哥爾摩後群症... ...
就是ABC呀!
Anyone But China

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-5-28 01:59 PM 發表

李黄瓜投在英国的几千亿,怕是血本无归了
90年代欺骗习近平,前几年吹自己是个单纯商人,现在又灰溜溜跑回内地投资,恐怕辉煌不再了。
國安法名單冇佢份已經要還神

引用:
原帖由 starr 於 2020-5-28 09:29 PM 發表

國安法名單冇佢份已經要還神
老美意思:無得騎牆。
可能黃瓜加入了再出發聯盟,忠誠不夠純正,老美便兩週前下殺手了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]