• 瀏覽: 24,159
  • 回覆: 126
  • 追帖: 3
+5
最好香港用人仔 取消埋hkd

引用:
原帖由 Keydunker 於 2020-5-27 09:06 PM 發表
全國人大明天(28日)將審議「港版國安法」,市場關注或引致中美關係緊張、香港街頭示威等活動。摩根大通發表報告,假設美國撤銷對本港特殊地位,相信對香港經濟的直接影響或有限,因美國出口佔香港去年總體GDP僅1.2%;但同時亦指出或對香港資本市場及金融行業構成不明朗,該行料美國一旦作出回應措施,相信只會針對個人或個別實體,而不會直接對準香港的資本市場基建體系。

該行指未見香港出現明顯資本外流跡象,首先 ...
直接影響有限,即係間接影響個 ripple effect 好大鑊囉,咁都 get 唔到?!

傻普:亂嗡廿四,我制裁你摩通 !

引用:
原帖由 manmansam 於 2020-5-27 11:23 PM 發表
認同,對香討班五毛根本吾會有影響,佢哋訓天橋底,捉蝙蝠充飢,食飽就隨街屙屎,邊會關佢哋事呢 😱😨🐴
現代義和團。

引用:
原帖由 top11 於 2020-5-27 09:07 PM 發表

係~
長痛不如短痛~
唔需要畀美國佬吊住吊住~
反正佢撤銷咗佢自己都會蝕底~
快取消,根本就唔痛,痛都係老美痛

引用:
原帖由 Keydunker 於 2020-5-27 09:06 PM 發表
全國人大明天(28日)將審議「港版國安法」,市場關注或引致中美關係緊張、香港街頭示威等活動。摩根大通發表報告,假設美國撤銷對本港特殊地位,相信對香港經濟的直接影響或有限,因美國出口佔香港去年總體GDP僅1.2%;但同時亦指出或對香港資本市場及金融行業構成不明朗,該行料美國一旦作出回應措施,相信只會針對個人或個別實體,而不會直接對準香港的資本市場基建體系。

仲好,直接廢除結算港幣結算港元變廢紙咁真係資都唔使走,五十年不變九吹。
英美玩九死香港,真係死

唔知就嚇死知道笑九死🤔🤔

屌你老冇美國狗

咪有講無做,即刻撤走,唔送

慣匪講多過做

呢d就中肯

外國人怕香港治安差多過怕國安法啦,身有屎例外

老尾走,其他歐洲,中東,立即分走老尾那份。
撒走反而對老尾影響深遠。

引用:

躝癱垃圾曱甴儍侵

根本只係件柒普自己以為係絶招
都無人理佢,係d曱甴當佢神咁拜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]