• 瀏覽: 1,732
  • 回覆: 20
昨日有則不起眼新聞「壹傳媒(282)宣佈,為加強領導以抓住所有商機,集團非執行董事黎智英自昨日起獲調任為執行董事,並留任集團主席。」

各位猜猜內裡乾坤?

國安法來了,但肥佬有案在身申請離港給法庭拒絕了。甕中捉鱉怎麼辦?只好躲回殼裏去唄。重掌壹集團,加強個人與集團關聯,那天給抓了,還可以喊喊政治迫害,打壓新聞自由呢!

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-27 13:15 發表
昨日有則不起眼新聞「壹傳媒(282)宣佈,為加強領導以抓住所有商機,集團非執行董事黎智英自昨日起獲調任為執行董事,並留任集團主席。」

各位猜猜內裡乾坤?

國安法來了,但肥佬有案在身申請離港給法庭拒絕了。甕中捉鱉怎麼辦?只好躲回殼裏去唄。重掌壹集團,加強個人與集團關聯,那天給抓了,還可以喊喊政治迫害,打壓新聞自由呢! ...
眾叛親離,負隅頑抗!最後是

坐以待斃!

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-5-27 01:18 PM 發表

眾叛親離,負隅頑抗!最後是

坐以待斃!
是給美國老爸放棄了?還是美國想救但無能爲力?那就不知道了。

無人想做炮灰,佢自己頂硬上!🤭

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-5-27 01:33 PM 發表
係走唔切,終於輪到佢自己了。

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-5-27 01:33 PM 發表
這點較有可能。

國安法殺到埋身,
又無糧出,
老美無錢俾安家費邊個傻仔肯孭?

分裂國家罪, 傳媒並無豁免, 以老共做嘢方式, 成間報館封L咗佢都仲得.

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-27 01:35 PM 發表

點會畀佢走,害香港人中國人害得咁深,要治佢警世!dklm🖕

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-27 03:35 PM 發表

走唔切⋯⋯無計⋯乃瓮中捉鱉

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-27 13:15 發表

各位猜猜內裡乾坤?

國安法來了,但肥佬有案在身申請離港給法庭拒絕了。甕中捉鱉怎麼辦?只好躲回殼裏去唄。重掌壹集團,加強個人與集團關聯,那天給抓了,還可以喊喊政治迫害,打壓新聞自由呢! ...
多了藉口申請離港,好快申請擔保離港。

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-5-27 02:41 PM 發表

多了藉口申請離港,好快申請擔保離港。
對呀,有道理,跟手做埋記者,申請出埠做採訪囉

係咪想用要處理業務為理由再申請保釋外逃

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-5-27 02:07 PM 發表
分裂國家罪, 傳媒並無豁免, 以老共做嘢方式, 成間報館封L咗佢都仲得.
唔好老屈好似中共先會甘做啦。
回歸前英國封好多啦

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-5-27 13:21 發表

是給美國老爸放棄了?還是美國想救但無能爲力?那就不知道了。
兩樣都系。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]