• 瀏覽: 17,901
  • 回覆: 98
以下兩宗判決 , 相信大衆網友都好清楚 :

1)2020年4月24日, 法官郭偉健判決一名持刀斬黃絲嘅疑犯,三年多刑期 , 因同情犯人而形容佢情操高尚 (估計該犯人生計已被黃絲暴徒逼至絕境,以致情緒失控)!

馬道立即時撲出,指出法官不可偏頗,亦不應有任何政見,會削弱公家對司法機構嘅信心及觀感類 , 並撒換郭偉健法官不得審理類似政治背景嘅案件 !

2)2020年5月26日裁判官水佳麗判決一名15歲少年 , 趁深夜在元朗街頭投擲汽油彈, 18個月感化當中9個月青少年院 !

最震憾人心嘅係水佳麗裁判官竟形容少年是一名(優秀嘅細路 ) !

簡直係向香港人對司法界公正嘅信心投下核彈 ,馬生所言 ,甚麼公家對司法機構公正嘅信心及觀感, 即時淪為笑話 !

掟汽油彈呀?係暴動呀?(優秀嘅細路)?傻的嗎 ?

馬道立 ! 如果你唔譴責或換水佳麗裁判官 , 即係代表黃官當道?香港司法公正係你一人說了算 ?最影響香港司法公正嘅形象就係你馬生呀 !

馬道立 ! 唔好潛水 ,若然水官無錯, 你可行出嚟大方討論 , 講論點分析 , 否則 ,你應鄭重向郭偉健法官道歉 !

馬生正潛水
道歪是黃官
立法港制亂
縱暴賊輕判
容易首緩刑

全詩句 , 賀港版國安法正式生效 !

以下帖子嘅判刑 ,各位網友可以參考吓:
#37 ,#38 ,#41,#42 ,#53,#68 ,#74,#84 ,#86 !

歡迎網友留言討論 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-26 08:30 PM 發表
以下兩宗判決 , 相信大衆網友都好清楚 :

1)2020年4月24日, 法官郭偉健判決一名持刀斬黃絲嘅疑犯,三年多刑期 , 因同情犯人而形容佢情操高尚 (估計該犯人生計已被黃絲暴徒逼至絕境,以致情緒失控)!

馬道立即時撲出,指出法官不可偏頗,亦不應有任何政見,會削弱公家對司法機構嘅信心及觀感類 , 並撒換郭偉健法官不得審理類似政治背景嘅案件 !

2)2020年5月26日裁判官水佳麗判決一名1 ...
祝願馬到立冇晒頭髮

引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2020-5-26 08:32 PM 發表

祝願馬到立冇晒頭髮
唉!司法蒙羞 !

究竟15歲少年掟汽油彈禍害大?抑或判掟汽油彈感化嘅裁判官對香港禍害更大呢 ?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-26 08:55 PM 發表

唉!司法蒙羞 !

究竟15歲少年掟汽油彈禍害大?抑或判掟汽油彈感化嘅裁判官對香港禍害更大呢 ?
今天香港人,成功分化咗兩邊......

試論法官贊掟汽油彈的少年為優秀,利多於弊。

引用:
原帖由 寒冬委屈的白襪 於 2020-5-26 09:04 PM 發表
試論法官贊掟汽油彈的少年為優秀,利多於弊。
網友 , 當然係利多於弊喇 !

新一代嘅年青人  , 最鍾意講壓力大 , 要五大訴求 , 依家連掟汽油彈都係(優秀嘅細路 )  , 仲有乜嘢唔做得?

引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2020-5-26 08:59 PM 發表

今天香港人,成功分化咗兩邊......
網友 , 黃藍暫時唔講, 掟汽油彈判感化就點都唔通!

馬道立出嚟講解吓至得 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-27 08:13 AM 發表

網友 , 黃藍暫時唔講, 掟汽油彈判感化就點都唔通!

馬道立出嚟講解吓至得 !
支持

依照佢咁判,即係我攞住支槍係旺區向天射都無事啦?我都無傷到人。阿馬大法官真係要好好解釋一下

引用:
原帖由 lolo999 於 2020-5-27 10:55 AM 發表
依照佢咁判,即係我攞住支槍係旺區向天射都無事啦?我都無傷到人。阿馬大法官真係要好好解釋一下
網友 , 你理解無錯, 而且應該比感化18個月嘅判刑更輕 , 例如自簽1000元擔保守行為1年 :

分析如下 :

若果你只係開一鎗 , 造成多人意外傷亡嘅機會極微 , 相反掟汽油彈如意外令到密封空間著火 , 如住宅、銀行之類 , 可以造成數十人慘被燒死 , 殺傷力大好多 !

法官係應該有政治立場,就是支持政府,同埋不可判藍絲和警察有罪,因為他們是公務員。他們公開支持政府並不影響他們公信力。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-5-27 01:46 PM 發表
法官係應該有政治立場,就是支持政府,同埋不可判藍絲和警察有罪,因為他們是公務員。他們公開支持政府並不影響他們公信力。
網友 , 咁又誇張得滯 !

例如警察或藍絲犯重罪如強姦、殺人....唔通都唔重判咩 ?

法官應持平公正 , 不分黃藍 , 但依家只責藍官,放任黃官就唔公道囉 !

馬道立 , 水官事件, 行出嚟講句野喇 , 別讓公衆視司法公正淪為笑話 !

藍絲人格高尚,不會做衰野。做也是俾黃絲累。警察如果犯法的一定係黃派入去攪衰警隊。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-5-27 03:11 PM 發表
藍絲人格高尚,不會做衰野。做也是俾黃絲累。警察如果犯法的一定係黃派入去攪衰警隊。
網友 , 你講野嘅口吻咁似黃絲架 !

公正持平討論方有得著 , 掟汽油彈判感化18個月你認同嗎?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-27 04:06 PM 發表

網友 , 你講野嘅口吻咁似黃絲架 !

公正持平討論方有得著 , 掟汽油彈判感化18個月你認同嗎?
太輕。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]