• 瀏覽: 17,877
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-6-30 10:43 發表

網友 ,司法獨大已到了無法無天嘅境界 ,馬生當咗自己係真神?玩一言堂 ,貶郭官縱水官?

如果道立扮睇唔到則我等看慣世情者大可一笑置之 ,笑看郭官水官各自表演 ,但道立撲出嚟只譴責郭官就係最大嘅不公平亦不公義 !

呢嗰帖子就係要道立慚愧吓,夠瞻就出嚟講解吓水官嘅裁決 !

網友自有公論 ! ...
獨大玩偏差
國安可有牙
有牙先問斬
斬殺眾黃瓜

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-6-30 11:14 AM 發表

獨大玩偏差
國安可有牙
有牙先問斬
斬殺眾黃瓜
馬生正潛水
道歪是黃官
立法港制亂
縱暴賊輕判
容易首緩刑

全詩句 , 賀港版國安法正式生效 !

香討網友睇得懂嗎 ?

國安要查一查呢個馬道立,水佳麗了

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-7-1 10:03 發表

馬生正潛水
道歪是黃官
立法港制亂
縱暴賊輕判

全詩七句 , 賀港版國安法正式生效 !

香討網友睇得懂嗎 ?
道理好清楚,不過睇到四句?

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-1 01:43 PM 發表

道理好清楚,不過睇到四句?
網友 , 有無咁難睇到 ? 原來你啱  , 寫漏咗一句 , 已更正 !

全詩有八句架 !

我另外首詩就真係難喇 !

黎明前除妖立即
智擒漢奸鎖當場
英美走狗人喊打
終點赤柱開新靶
於是反智黑衣齊
被監禁日港人歡
捕肥豬安心舒暢

此詩有十句 , 唔係咁多人睇得懂架 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-27 12:16 PM 發表

網友 , 你理解無錯, 而且應該比感化18個月嘅判刑更輕 , 例如自簽1000元擔保守行為1年 :

分析如下 :

若果你只係開一鎗 , 造成多人意外傷亡嘅機會極微 , 相反掟汽油彈如意外令到密封空間著火 , 如住宅、銀行之類 , 可以造成數十人慘被燒死 , 殺傷力大好多 ! ...
唔好話我知佢有執返啲玻璃碎同清理路上嘅油污呀?
掉垃圾都定額罰款$1500啦……

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-26 08:30 PM 發表
以下兩宗判決 , 相信大衆網友都好清楚 :

1)2020年4月24日, 法官郭偉健判決一名持刀斬黃絲嘅疑犯,三年多刑期 , 因同情犯人而形容佢情操高尚 (估計該犯人生計已被黃絲暴徒逼至絕境,以致情緒失控)!

馬道立即時撲出,指出法官不可偏頗,亦不應有任何政見,會削弱公家對司法機構嘅信心及觀感類 , 並撒換郭偉健法官不得審理類似政治背景嘅案件 !

2)2020年5月26日裁判官水佳麗判決一名1 ...
我另外一首詩咪仲難?

黎明前除妖立即
/

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-26 08:30 PM 發表

1)2020年4月24日, 法官郭偉健判決一名持刀斬黃絲嘅疑犯,三年多刑期 , 因同情犯人而形容佢情操高尚 (估計該犯人生計已被黃絲暴徒逼至絕境,以致情緒失控)!

馬道立即時撲出,指出法官不可偏頗,亦不應有任何政見,會削弱公家對司法機構嘅信心及觀感類 , 並撒換郭偉健法官不得審理類似政治背景嘅案件 !

道立,又一單裁決 :

據星島網資料 ,2020年7月10日 ,東區裁判法院香淑嫻裁判官判案 ,41歲被告廖德輝在2019年9月29日,港島遊行時在無衝突情況下飛腳踢傷警員10824右腰........

判刑罰80小時社會服務令,乜嘢世界?

即係隨意毆打警員都唔使坐監?  

道立 ,回歸國慶日升旗禮見到你,唔好潛水 !

道立 ,行出嚟解釋吓喇 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-5-27 06:17 PM 發表

網友 , 分析合理 !

對一個持刀斬傷人嘅罪犯 , 由於自首關係 , 三年多刑期的確合理 !

相反 , 掟汽油彈判18個月感化則屬笑話 , 若果到最後 , 馬道立只責郭官而對水官嘅裁決扮睇唔到?

咁就係對香港司法公正最大嘅恥辱 , 馬道立責郭官放水官此事若成事實 ,對司法公正嘅壞影響大過郭官裁決百倍都唔止 !

人在做 , 天在看 , 騙得了誰 ? ...
持刀男子係自首,玩成年掟磚掟汽油彈破壞嗰啲有邊一個自己出嚟自首嘅(蒙面去破壞cctv)? 如果冇人自首,被警方拘捕嘅罪犯,法庭係唔係應該用 具有阻嚇性嘅刑罰 去判刑?🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-14 11:23 AM 發表

持刀男子係自首,玩成年掟磚掟汽油彈破壞嗰啲有邊一個自己出嚟自首嘅(蒙面去破壞cctv)? 如果冇人自首,被警方拘捕嘅罪犯,法庭係唔係應該用 具有阻嚇性嘅刑罰 去判刑?🤔🤔 ...
網友,分析合理 !

最慘呀道立唔明 ,自首仲判重些,掟汽油彈水官判感化,唔掟但只藏有就判坐監 ,完全反智 !

你不如同其他網友夾幾蚊買西瓜引道立浮出嚟解釋吓喇 !

引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2020-5-26 08:32 PM 發表

祝願馬到立冇晒頭髮
馬到立死全家

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-7-14 02:43 PM 發表

馬到立死全家
網友 ,點解同道立咁大仇口呀 ?

講出嚟俾大家網友評吓理喇 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-7-14 02:54 PM 發表

網友 ,點解同道立咁大仇口呀 ?

講出嚟俾大家網友評吓理喇 !
只會堆後生一班出來
想一想吧!!

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-7-14 01:43 PM 發表

網友,分析合理 !

最慘呀道立唔明 ,自首仲判重些,掟汽油彈水官判感化,唔掟但只藏有就判坐監 ,完全反智 !

你不如同其他網友夾幾蚊買西瓜引道立浮出嚟解釋吓喇 ! ...
如果行得通我掉一箱西瓜落海😎😎

引用:

支持樓主。

可以讀出10句詩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]