• 瀏覽: 6,424
  • 回覆: 143
+2
【明報專訊】文憑試歷史科試題引爭議後,全國人大常委譚耀宗日前稱,盼中央在港設機構或派內地優秀歷史教師來港交流教學,助香港學生學好歷史。

近日內地網絡流傳來自湖南、四川、遼寧、黑龍江等多省教育廳通知,將選派中小學及幼稚園教師赴港澳擔任「教學指導教師」。

黑龍江兩周前發布一份「赴港澳教學指導教師推薦人選名單」中,有中學歷史科教師。

黃黑教師末日來臨,香港小學生有救了!

新聞來源連結:
https://life.mingpao.com/general/article?issue=20200526&nodeid=1590433126125

好消息

睇嚟香港唔洗到2047已經被終蟈玩殘,移民返大英國是港人唯一選擇!

我係擔心佢地俾黑暴打...

呢d咪你d反中白痴既思想禁區...

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-26 01:07 PM 發表
睇嚟香港唔洗到2047已經被終蟈玩殘,移民返大英國是港人唯一選擇!
最中白痴只識FF...,到死果日都仲係FF..

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-5-26 01:07 PM 發表
我係擔心佢地俾黑暴打...
😂結果個老師是黑龍江武術高手!

主修武術,副修歷史。

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-5-26 01:09 PM 發表

最中白痴只識FF...,到死果日都仲係FF..
移民之後我下一代可以在英國接受高等教育!你哋班五毛啲仔女/孫就可能要背毛主席語錄🤭🤭

香港教師如果對歷史掌握上出現問題嘅
由專業人士嚟指導都好應該呀

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-26 01:14 PM 發表

移民之後我下一代可以在英國接受高等教育!你哋班五毛啲仔女/孫就可能要背毛主席語錄🤭🤭
D反中白痴應該到死果日都仲係FF緊...,仲係講緊呢d說話...

國安法出台, 你呢啲外國機構 獸性難改  一定會踩地雷  如果我是教協記協職員會辭職唔做

外國教師來港教學又如何?
政治味點先?

香港老師連鴉片戰爭都曲解,點教學生?

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-26 01:07 PM 發表
gogogo
唔送了

主題標籤 #譚耀宗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]