• 瀏覽: 555,661
  • 回覆: 161
  • 追帖: 171
+540
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-5-25 03:26 PM 發表
10/4/2020:
雲起篇(1):天道昭昭,禍福相連
25/4/2020:
雲起篇(2):天下熙熙,皆為利來,天下攘攘,皆為利來
12/5/2020:
雲起篇(3):反制時刻

在寫上一篇「水窮篇」時,正值由武漢爆發新冠肺炎疫情,這是一個全世界的轉捩點。當時有版友在大叔帖留言,當時的「水窮」,不知道還何時(仲有無命)會看到「雲起」!不過,艱難的日子不太長,「水窮篇」只寫了3篇,就轉入「雲起篇」, ...

引用:
原帖由 科姐 於 2020-5-25 04:33 PM 發表

差不多要開新帖, 昅住大叔
輸科姐條馬鬚

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-5-25 05:54 PM 發表

攞唔到良民證,莫講移民,岀去升學都唔收,不過我指正常嘅熱門國家,世界這麽大,總會有d小國肯收留掛。
良心犯,五眼呆灣唔收嘅話就好冇道義啦

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-5-25 06:21 PM 發表

😂😂😂係一直有寄或帶俾我啫,耐唔耐就有一兩盒,未斷過
七十年代情懷:有蟹有眼淚

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-5-25 06:55 PM 發表

我雖然在英治時期長大,但真係對英國國歌一d感覺都冇
反而聽義勇軍進行曲就非常有感覺
自中國參加奧運後,最中意睇升旗奏國歌!
個個揸住個兜,
刀叉都生晒銹,
污垢又有。
朝朝都當阿茂,
晚晚會發吽逗,
又要瞓路旁,
又要踎,
苦困冇盡頭。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-5-25 09:01 PM 發表

當年第一金好似是許海峰,但最吸精是李寧及中國女排
仲記得,男子氣步槍

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-5-25 09:13 PM 發表

對比下另一個法官李瀚良參與聯署反修例,馬道立嘅表態係乜嘢就知, 只係輕輕帶過"下次唔好喇"就算數, 呢個9姑娘而家有冇做反修例嘅案件都冇人知。

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/338403/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E9%AB%98%E9%99%A2%E6%B3%95%E5%AE%98%E6% ...
被警扣留 36 小時 王宗堯今晚獲釋即赴銅鑼灣

立場報道2019/10/1 — 21:22

10 月 1 日,藝人王宗堯獲釋,接受浸大「廣播新聞網」訪問。
(浸大「廣播新聞網」片段截圖)
10 月 1 日,藝人王宗堯獲釋,接受浸大「廣播新聞網」訪問。
(浸大「廣播新聞網」片段截圖)

早前,藝人王宗堯被警察上門拘捕。扣留約 36 小時後,香港眾志表示,王宗堯今天晚上已經獲釋,並透過律師向高等法院申請人身保護令。身穿黑衣的王宗堯獲釋後,立即到銅鑼灣,接受浸大學生媒體「廣播新聞網」訪問時提到,「現在濫權濫捕情況好嚴重,希望大家盡量保護自己」。

藝人王宗堯昨日(9 月 30 日)被警察上門拘捕,押往灣仔警署。被警方扣留約 36 小時後,香港眾志今日公佈王宗堯在 10 月 1 日晚上 7 點 50 分獲釋。王宗堯透過律師向高等法院申請人身保護令,經審訊後已獲高等法院李瀚良法官頒岀人身保護令。

香港眾志指, 王宗堯涉及的案件與 7 月 1 日立法會事件有關,當中包括兩項控罪:串謀刑事毀壞、進入或逗留會議廳範圍。由於事件經已涉及司法程序,未能透露進一步細節。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-5-25 10:00 PM 發表

飯兄真好記性
以前都算記性好,而家年紀大,周不時選擇性失憶

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-5-25 09:38 PM 發表

殭屍咁
180度p圖吓哇....白痴
冇P圖,只係個背囊孭喺前面,對手俾孖葉塔喺後面

逐個捉

眾志自救口罩標 Not made in China 被指違商品說明條例 海關再拘眾志副主席鄭家朗

https://www.thestandnews.com/pol ... 說明條例-海關再拘眾志-20-歲成員/

引用:
原帖由 出入奔放的妹妹 於 2020-5-25 10:42 PM 發表

阿Sim→乞兒情歌續集
飯兄傑作。👍👍👍
唔係我作㗎,當年啲人係咁唱

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-5-26 12:08 AM 發表

罰款了事。
最緊要榜上有名

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-5-26 01:26 AM 發表

最令人折騰就是空窗期,一天沒下實槌心就不踏實
市民好擔心,漢奸更擔心

引用:
原帖由 9wai 於 2020-5-26 12:51 AM 發表

周浩鼎進步咗喎!
佢都有啲緊張,口罩兜得太低,不停拉返高,不過講嘢流暢咗好多,反而葛佩帆有啲口窒,最奇怪佢哋發表完後問記者有冇提問,居然鴉雀無聲!

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-5-26 08:14 AM 發表

佢地究竟有幾想做英國人?我就覺得佢地一啲都唔神心,做英國人但自己又唔努力令自己可移民,而係希望不勞而獲突然派彩中左有居英權咋,成班廢柴咋 ...
移民都要計劃生活,中咗都要食飯㗎,真係唸住政府長期派飯?好啦,當餓唔死,咁人生仲有乜意義?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]