• 瀏覽: 24,054
  • 回覆: 357
+13
引用:
原帖由 royrac 於 2020-5-25 12:48 PM 發表
但冇外國居留權唔代表唔係漢奸, 唔係黃絲.  亦唔代表冇延後利益. 更加唔代表佢係愛國.
這只是基本條件吧? 至少沒外國居留權,一般便較少資產在外地,這已分別很大

引用:
原帖由 深田えいみ 於 2020-5-25 01:21 PM 發表
可又可以特首全家不能有外國護照
根本做得官同公務員,有公職在身都唔應該有外國藉,國家安全一大bug

係時候要整頓那班假發黨了!

引用:
原帖由 MIDMO 於 2020-5-25 01:20 PM 發表
捉返內地審是必須
同意,凡牽涉國家安全範疇都應該捉去大陸審

梗係要另起爐灶啦,唔通仲畀d假髮人亂判,搵藉口包庇d恐怖分子咩

呢個絕對要接納呀!! 即刻可以截斷啲漏洞

引用:
原帖由 unsc 於 2020-5-25 12:33 PM 發表
「港版國安法」將於本周四(28日)在全國人大會議中表決,港區全國人大代表陳曼琪昨日(24日)在北京出席全國人大會議時發言,倡議建立和完善香港特別行政區維護國家安全的法律制度和執行機制,包括由本港司法機關設立專門的國家安全法庭,有關法官須由外國無居留權的香港居民中的中國公民擔任。

陳曼琪又建議,訂明在港設立香港特別行政區維護國家安全委員會, 包括香港官方及非官方成員,協助行政長官就香港特別行政區 ...
支持

必須的,香港黃法官太多,靠唔住。

附件

IMG_20200523_123948.jpg(520 KB)

仲要廢除雙國藉人士!

國家主席的9族親戚都唔應該有外國居留權喇

引用:
原帖由 unsc 於 2020-5-25 12:33 PM 發表
「港版國安法」將於本周四(28日)在全國人大會議中表決,港區全國人大代表陳曼琪昨日(24日)在北京出席全國人大會議時發言,倡議建立和完善香港特別行政區維護國家安全的法律制度和執行機制,包括由本港司法機關設立專門的國家安全法庭,有關法官須由外國無居留權的香港居民中的中國公民擔任。

陳曼琪又建議,訂明在港設立香港特別行政區維護國家安全委員會, 包括香港官方及非官方成員,協助行政長官就香港特別行政區 ...
100%同意

哇!天滅狗官呀!狗官玩嘢玩出火!

講得好,絕對贊成 😷

審埋啲黃狗官就最好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]