• 瀏覽: 39,789
  • 回覆: 401
+23
引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2020-5-26 06:50 PM 發表
十幾年前有西方傳媒話,中國因為冇西式民主自由,中國勢必畀有西式民主自由,行西方式制度o既印度所超越。

但係經過十幾年o既實踐,冇西式民主自由o既中國,響好多方面表現仲優勝過印度。 ...
天竺有的是皿煮

引用:
原帖由 星辰大海 於 2020-5-26 09:36 AM 發表

印度基建唔系地形難度,而系根本無法征地。
並且主要唔系地主唔想被征地,征地其實地主可以賣個好價錢,但系農民唔想被征地,征o左塊地,距地無飯開。所以反對最勁o既其實就系印度底層農民。
印度一日唔解決征地問題,唔好話超越中國,睇唔睇到中國車尾燈都成問題。 ...
本來可以像震旦國,農民入工廠,但天竺的水平太低,他們到城市只能做最低下的工作,因此天竺需要布爾什維克

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-5-26 09:01 AM 發表
印度如果沒有大革命,以現時制度,宗教,種性發展。應該要等中國由盛轉衰,先可以超越。睇情況要幾百年!
天竺人沒有主體思想,所以懶得革命

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-5-26 20:59 發表

本來可以像震旦國,農民入工廠,但天竺的水平太低,他們到城市只能做最低下的工作,因此天竺需要布爾什維克
距地進入城市,但系距地教育程度好低,好難穩工,並且印度城市亦無可能滿足咁多人口o既工作,所以距地只能系貧民窟生活,呢d人根本就已經成為城市嚴重負擔。

引用:
原帖由 星辰大海 於 2020-5-26 09:18 PM 發表

距地進入城市,但系距地教育程度好低,好難穩工,並且印度城市亦無可能滿足咁多人口o既工作,所以距地只能系貧民窟生活,呢d人根本就已經成為城市嚴重負擔。 ...
而天竺沒有城鎮化建設,前陣子因為封城很多貧民行番去鄉下

淨係睇印度有強姦大國來睇已經無可能啦,見到女就諗個樣野,唔理幾大都好,人性全無.就知係無可能.

強姦大國係中國無法比的

引用:
原帖由 dfmtf 於 2020-5-26 08:49 PM 發表

個德國女義工被難民姦殺之前
都係咁講
無可能    印度有真普選

引用:
原帖由 午後微風 於 2020-5-26 09:34 PM 發表
淨係睇印度有強姦大國來睇已經無可能啦,見到女就諗個樣野,唔理幾大都好,人性全無.就知係無可能.
仲係禽獸level
有排都進化成人類!

印度白日夢,夢醒就強姦

依家印度更有真.蝗禍

印度經濟真大鑊!疫情未過 30年最嚴重蝗災殺到

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200527/bkn-20200527183310024-0527_00842_001.html

印度一日未解決男女平等,種姓問題,衛生問題,官商權貴勾結等問題!
根本不能釋放生產勞動力去取代中國!
日本投標既印度高鐵工程爛尾就是一個例子!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]