• 瀏覽: 1,790
  • 回覆: 41
+6
全國人大代表大會把審議「港版國安法」納入議程,引起美國、英國等多國批評。據資料顯示,美、英等西方國家均設有多條維護國家安

國際投資者幾時又會係美國撤資?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200524/bkn-20200524112547075-0524_00822_001.html

中國坐10年至50年啫

今日5OO人+1人遊行,另一人是譚得痣

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2020-5-24 03:51 PM 發表
全國人大代表大會把審議「港版國安法」納入議程,引起美國、英國等多國批評。據資料顯示,美、英等西方國家均設有多條維護國家安

國際投資者幾時又會係美國撤資?

新聞來源連結:
...
所有國家叛國一定最高係判死。

引用:
原帖由 kkeerrr 於 2020-5-24 03:54 PM 發表
今日5OO人+1人遊行,另一人是譚得痣
今次民主派反應正面,但泛左好似太樂觀,以為內地法律好似香港咁開明,要知道內地不時傳出膠判,對異見人仕做法如何,都有新聞可以睇。

國安法同投資有乜關係,除非有人藉投資洗黑錢支持叛國或恐怖活動啦,正常做生意國安法有乜影響

請警方效法美國。馬上槍殺暴徒。保衞香港。市民。請衛國市民幫助警方。

背水一戰。不容有失。

不嬲都係西國自己可以有, 其他國唔可以有, 你想有西國就會話你唔啱.

呢, 之前既防空識別區呀, 中國整老美即嘈, 原來佢自己既防空識別區範圍最大 !!!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-5-24 03:54 PM 發表
中國坐10年至50年啫
關押在關塔那摩基地的囚犯要坐幾多年,美國先肯釋放佢咃?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-24 04:10 PM 發表
人三權分立、沒高低分 你地搞清楚未
法庭大過政黨,法官大過總統

又話是用有自己的主羲特色
你搞錯了,同建制派一樣誤解了,內地法治唔係咁。

美國判死刑咁凶狠

引用:
原帖由 悟空~ 於 2020-5-24 04:16 PM 發表
不嬲都係西國自己可以有, 其他國唔可以有, 你想有西國就會話你唔啱.

呢, 之前既防空識別區呀, 中國整老美即嘈, 原來佢自己既防空識別區範圍最大 !!! ...
中國面對俄羅斯,如果無美國支持,好易被俄食盡,完全無聲出。所以平時要與美國保持友好。

現在強立港區國安法,即是令美/中關係緊張,如果現在俄佬強壓中國,無任何一國可以保護中國。移民定真無無錯,應話係走難。

引用:
原帖由 加加速主 於 2020-5-24 04:18 PM 發表

夠香港班法狗犀利咩
你身在香港,得到公平的法律保障,當然唔知內地法情。你返去內地,大叫民主萬歲,批運共產黨政權,毛主席幾喧 唔偉大,就會知內地法治或者公安係點。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]