• 瀏覽: 949,464
  • 回覆: 117
  • 追帖: 258
+825
引用:
原帖由 P6602611 於 2020-5-28 06:39 PM 發表

可能驚香港警察學習佢老尾先進鎮暴經驗
攪唔掂咪出國民警衛軍囉
唔好死頂WO老美...陣間滅國就唔好啦

而家睇新聞真係要咬文嚼字
好彩係有法律界人士認為
咁應該通常都唔準

聖保羅市強勢加入明尼蘇達州既和平示威
入夜就會開始裝修 

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-5-29 11:10 AM 發表
老美出軍隊了!

紐約都來料了!
11200270 11200271
馬兄估計D示威會玩幾耐 ?
定係老美一強硬做野D人就會收水呢

老美開始出騎警
但係班和平示威者 除左有少許警民衝突之外
大部份都只係做火魔法師
好鍾意玩火...一燒就成座燒
杜汶澤講既...死物黎咋麻...有咩所謂

美國夜晚D街燈睇黎真係唔係好夠
唔搵火魔法師照亮美國真係睇唔到直播

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-5-29 11:36 AM 發表

好美麗的風景線呀!導火線係濫殺無辜,但不是炒左四個警察?定還是明知放生先繼續搞?
佢地話要坐監先得 , 炒係唔夠

引用:
原帖由 abba007 於 2020-5-29 11:38 AM 發表
士氣高昂11200422
愈黎愈多州份出黎了
科羅拉多州...紐約州今日都有
係時候獨立啦佢地

國民警衛隊會唔會屠殺和平市民?
但係D和平既市民個個都有槍係手 

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-5-29 12:30 PM 發表

美國求其揾個市都比香港大。。。
再加上如馬兄所言,全美有25%係黑人,當中有一半參與反白人行動,若再加上當地紅種及亞裔人士參與,那可是過千萬人的示威及破壞活動。。。
過去因中美貿易戰及疫情所帶的種種社會問題,今次被引爆了可能會無法收拾。。。
令在下再次想起(國定殺戮日)呢套電影。。。 ...
如果真係要鎮壓佢地一定要上真槍
到時唔知老美點面對全世界呢
自由民主

唔知今次老美呢大獲野有冇人係幕後做推手呢...

引用:
原帖由 細雨黑山羊 於 2020-5-29 03:40 PM 發表

尼個時候仲講啲咁挑釁性嘅說話,傻特真係傻架,吾係扮
佢咁講即係唔會拉果個警察去坐監 , 淨係革職就算

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-5-29 03:45 PM 發表
K兄話齋...一定要五球...少一球都唔得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]