• 瀏覽: 3,430
  • 回覆: 58
4年前都有黃人出現呢個觀點:
"2014首次出現廣東道驅煌行動開始,我老早就說過呢種係一種極危險嘅思潮。
佢不單止對於爭取民主自由毫無幫助,相反,呢種由仇恨引發出來嘅所謂抗爭行為係會令香港孤立於大中華、仍至國際社會的同情。
而最不堪的,就是如陳雲者、FACEBOOK PAGE「熱血時報」、「2014 香港人 醒覺」、「朗思製作」等等本土派專頁 (甚至100毛有個別編輯都係) 係不斷合理化呢種行徑,推香港班年青人去死。
令佢地從小就係偏執中成長,毫無國際觀去想事情。
呢種另類洗腦,其實同共產黨無分別。
分別只係一個極左、一個極右。比本土派搶奪到香港政權,都一定會係極權政府。"

依家?呢班黃人係做晒以上行為...

不與暴徙割蓆的後果就是攪抄然後走佬或坐監

引用:
原帖由 Mimimoore 於 2020-5-25 04:08 AM 發表
不與暴徙割蓆的後果就是攪抄然後走佬或坐監
有人話:政治係令人興奮的春藥...
呢幾年呢班黃人食呢D政治藥食到興奮晒...

黃屍賤種咪即無港獨

長遠來講對黃絲係好事,可以慢慢矯正佢哋智慧

引用:
原帖由 itemwah2 於 2020-5-24 01:11 PM 發表
黃絲其實係想追求言論自由既一群正常市民,但果班港獨同勇武就乘亂介入,騎劫整個遊行原意!
好多黃絲又唔肯同佢地割蓆,變相成為賣港亂港既美國走狗香港漢奸,真係吹脹!
其實佢地初心唔係咁,但洗濕咗個頭,只能一錯再錯!被美國利用!可惜! ...
正因為泛黃都係美國走狗香港漢奸,所以先唔同暴力割蓆
其實唔止唔割,佢地仲大聲叫好、暗地裡支援資助
根本就係同一夥

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-25 01:46 發表
乜共產黨咁廢架?預計唔到搞送中條例會將香港搞到一pat屎架?

唔怪得我地叫共產黨做垃圾政權啦!
咁你又預唔預計到國安法會出爐,消滅你班黃屍暴徒?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-25 01:54 發表
乜你都認爲要收拾 共產黨咩?
點解嘅?
你都好討厭共產黨架?
討唔討厭共産黨冇關係,足夠消滅你班黃屍暴徒就夠。

總之反黃屍黑暴嘅就係盟友。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-25 02:03 發表
乜你覺得我係垃圾佬, 有責任收拾垃圾咩?
你唔係垃圾佬,你係垃圾佬收拾嘅嘢。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-5-24 11:50 PM 發表

我係香港人, 就算愛中國人晤代表愛共產黨, 請勿將兩件事混淆
係愛國就想中國好, 晤代表共產黨好
嘻嘻,你D仆街想中國好?

引用:
原帖由 stock1357 於 2020-5-26 08:17 AM 發表

嘻嘻,你D仆街想中國好?
點解晤想中國好呢? 遲早都要接管香港, 如果到時中國起碼有返之前香港有既人權自由, 民生管理得好,起碼唔會過D禽獸奴隸生活係好事,不過真係唔樂觀 , 而家個大6政府仲係封建思想,個國家除左多錢同科技既之外,成個落後獨裁國家+古老管治作風,D 大陸人覺得唔餓死, 有得買部HUAWEI就已經係烏托邦, 呢D 思維唔係近代正常香港人可以接受
所以大多數港人都只好支持泛民, 只有班阿伯個代習慣左當年不似人既走難生活先可以接受到

引用:
原帖由 itemwah2 於 2020-5-24 01:11 PM 發表
黃絲其實係想追求言論自由既一群正常市民,但果班港獨同勇武就乘亂介入,騎劫整個遊行原意!

但好多黃絲又唔肯同佢地割蓆,變相成為賣港亂港既美國走狗香港漢奸,真係吹脹!

其實佢地初心唔係咁,但洗濕咗個頭,只能一錯再錯!被美國利用!可惜! ...
又一個笠水既黃C.....樓主係刪晒fb, 退左群未?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-5-26 10:02 AM 發表

又一個笠水既黃C.....樓主係刪晒fb, 退左群未?
我唔係黃,又唔係藍,
不過我支持好既中共管理香港,帶香港進入大陸,一齊富強!
不過如果我係後生,我都會覺得多咗十幾億人競爭,係辛苦太多!
但我係一個中年窮人,有少少少少少錢,希望市場好自己都好,
所以支持中共!
另外亦相信美國係要打中國,所以認同洗腦論係事實,泛民亦真係信唔過,
個個都咁樣衰唔似好人!

引用:
原帖由 itemwah2 於 2020-5-24 01:28 PM 發表

言論自由如何解讀才正確?
正常人說正常話就可以,不說出賣國家,不說傷害民族的話是做人基本原則!但黃絲係咪一定要講傷害國家既說話才叫自由?我真不明白!
同埋,被捉既人都係有問題既賣國賊,黃絲卻用佢地黎做不信任國家既例子,問題中既問題!

只能說,好好一個國家,看著它成長,看著它強大,沒什麼比這個更真實,黃絲卻要幻想一個假的世界出來反抗,奇妙的一群人! ...
在港英時代,蘋果敢這么說港英,早就拖去打靶了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]