• 瀏覽: 3,780
  • 回覆: 74
+4
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-5-24 03:40 PM 發表
哎瘋仲有無得在香港賣??
美國話要禁,所以香港無iphone賣,只得華為、小米、...等等大陸手機就有得賣。
哦,咁樣咪益咗中國大陸?咁咪好笨....

估唔到連老美都鍾意玩攬炒, 係就快啲實行喇

佢地主人唔係好驚經濟唔好, 人命都可以唔理架咩? 佢唔輸出咁多野, 做成經濟損失, 咁樣會唔會好自相矛盾? 定係其實又係班作者係度看圖作文, 亂估主子心意?

係就快d, 以後用國貨唔駛比老尾監控和賺錢

去街隨時比下賤曱甴黃畜打,燒,殺,要比曱甴破壞全香港,美狗同我講呢d?我地市民條命晤重要過呢d?

美國音響器材名牌喇叭線電源線唔再供應比香港發燒友了。

中央出得呢條國安法,當然計哂所有影響啦,老尾呢啲恐嚇邊會有效呀?嚇鬼咩!有冇啲新野呀?

又如何,不要老美再威脅,取消。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-5-24 07:07 AM 發表

禁售蘋果電腦同手機啦,咁就打到內地人最痛喇。
贊成蘋果高科技留返美國人自用,禁止出口中國。

引用:
原帖由 rigby 於 2020-5-24 08:34 AM 發表

大多同意,
但即使香港窗口和什麼路都被封,
仍不等於自殺,
例如大躍進時仍出口食物,
文革時仍接受香港人的援助,儘管接收者很可能仍會被批鬥,
韓戰時全球禁運,但港英政府卻默許霍英東走私戰爭物資往返中共,
台語有句“詛咒別人死”,
等於廣東話“雷公劈o個頭”,
意思類似“你請客他付賬”,
現 ...
今時今日中國欠怎么物資?

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2020-5-24 06:46 PM 發表
佢地主人唔係好驚經濟唔好, 人命都可以唔理架咩? 佢唔輸出咁多野, 做成經濟損失, 咁樣會唔會好自相矛盾? 定係其實又係班作者係度看圖作文, 亂估主子心意? ...
美國最興大大標題制裁
底下細細字一大堆豁免,邊個有獻金就寫低啦。。

唔洗吹風啦,快D取消啦,

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-5-24 03:40 PM 發表
哎瘋仲有無得在香港賣??
最好搬走埋家鄉雞同埋老麥。

特朗普禁止嗰女來香港旅遊先啦,美國肯輸入香港嘅科技產品一定都可以輸入大陸,至於對大陸禁售嘅高科技產品美國亦不會准許輸入香港,如果有人以香港公司名號輸入美國對華禁售科技産品,一定被美國以間諜起訴。

日日黑暴,仲講優勢?
係邊呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]