• 瀏覽: 42,749
  • 回覆: 7
  • 追帖: 4
+24
引用:
原帖由 急屎 於 2020-5-24 12:16 AM 發表
萬千期待,中央終於出手!
其實大家都遵守遊戲規則咪幾好囉!你遊行示威鬧下政府特首,茶餘飯後鬧下大陸,到六四時又扮下愛國港人籌下款....但偏偏有人亂帶節奏,不斷挑戰北京底線,玩港獨、分裂國家,勾結外國勢力,越玩越大,甚至美化日本侵華,完全過晒紅線,終於得償所願,逼到中央出手!
你地係咪忘記左一個客觀政治事實?香港係中國嘅一個城市,茶杯嘅風波,要平息就話都冇咁易,美國英國會為左呢杯茶同中國開戰? ...
開戰?老美連打利比亞都要出口術先,先敢打。疫情導致老美千瘡百孔,打飛機就有得打。

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2020-5-24 12:32 AM 發表
教協個條柒碌

同埋李桌人

好希望下次目到佢地同李亨利既合照.
葉建源同六尺四,死硬。

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2020-5-24 12:32 AM 發表
教協個條柒碌

同埋李桌人

好希望下次目到佢地同李亨利既合照.
所有收過ned錢既,必定係漢奸。

引用:
原帖由 x747x 於 2020-5-24 12:35 AM 發表
好快呢幾日有漢奸嘗試出境,睇吓係咪已經唔出得。

但好多都已有案件喺身,著草機會大啲。

如果無 case 喺身,又真係出唔到境,我驚我行行吓街會忍唔住大笑,嚇親街坊。 ...
拿,佢地聽日吹大雞,可以睇下肥佬重有幾多料可以同中央對抗。

引用:
原帖由 guydan 於 2020-5-24 12:49 AM 發表
反正我覺得國安法落實左
中央也不會追究過去責任
畢竟香港有特殊情況
但肯定明示暗示要班人別再搞事
你地既料早收夠
只要以後正常做番人都可以比次機會
但再有一次就必嚴懲~要佢地好自為之 ...
婦人之仁,如果係咁放生,咁條法例重有什麼重要性。根本唔可以當國家安全係小事。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-5-24 01:11 AM 發表

排隊買機票
邊個走先呢
佔領晒監獄,人生真精彩,裡面全部都係手足。終於可以獨立團結在一起.....響個監獄度。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-5-24 01:12 AM 發表

其實去到呢啲程度,已經係講緊間諜級數的案件。香港九七前港英政府有政治部,查呢類間諜案。九七後就取消左政治部,但又冇新的部門來查返相關的案件。結果呢類間諜話動在香港冇王管。(tbb最近播緊的飛虎,就係講緊警隊因為冇專門調查外國間諜同恐怖分子的案件,所以要成立秘密特別部門。)

希望立國安法後,可以組織相關部門,專門打擊呢類間諜活動! ...
邊個係香港斯樂敦同香港亞桑奇?

引用:
原帖由 逃保 於 2020-5-24 01:14 AM 發表

環時同文匯報一樣咁荒誕
你唔係真係以為vpn可以隱身吓。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]