• 瀏覽: 42,781
  • 回覆: 7
  • 追帖: 4
+24
哦!原來,上月拉咗了!
唔怪得,即下聖旨,強硬執法,加快出法。

咁即係,已經有1D,強而有力嘅 證據 ( 人證,物證 ) 掌握咗啦!

我估1估計下先,可能最小有5位有D名字的 孤兒 丐兒,會逃離香港。

真成功!!!👍
反逃犯👌反23👌

但反不到 國安。

其實,係咪 2:1 呢?
班 孤兒丐兒 反咗2條 喎!
中國 先立到1條法咋!陰功

引用:
原帖由 急屎 於 2020-5-24 12:16 AM 發表
萬千期待,中央終於出手!
其實大家都遵守遊戲規則咪幾好囉!你遊行示威鬧下政府特首,茶餘飯後鬧下大陸,到六四時又扮下愛國港人籌下款....但偏偏有人亂帶節奏,不斷挑戰北京底線,玩港獨、分裂國家,勾結外國勢力,越玩越大,甚至美化日本侵華,完全過晒紅線,終於得償所願,逼到中央出手!
你地係咪忘記左一個客觀政治事實?香港係中國嘅一個城市,茶杯嘅風波,要平息就話都冇咁易,美國英國會為左呢杯茶同中國開戰? ...
正是🤝
其實,美中 口水戰,美國怕,係怕到時真係有D強勁證據,對美國不利 ( 落面 )。
亦可能怕到時,在香港拘捕咗1D真正美國人國民 ( 不是果D口講自己係鬼子果D )。
但如果,中國識做,扮唔捉美國人,比美國下台楷。
只捉本土份子,怕且美國,好快就收口,跟住理都唔7再理果班 孤兒丐衣,由它們去死了!

引用:
原帖由 guydan 於 2020-5-24 12:49 AM 發表
反正我覺得國安法落實左
中央也不會追究過去責任
畢竟香港有特殊情況
但肯定明示暗示要班人別再搞事
你地既料早收夠
只要以後正常做番人都可以比次機會
但再有一次就必嚴懲~要佢地好自為之 ...
我就咁諗,都有可能放D水。

5、6 線角色,或會放,但會有 特別人士 同 佢哋傾下計先,之後放生。

但1、2、3、4 線角色,怕1定落鑊。無走雞!

點都 殺一儆百👍

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-5-24 01:11 AM 發表

排隊買機票
邊個走先呢
哈.........都話 香港乜都 炒得啦?
而家,連 機票 都可能 炒得 吓喎?
黃石碼頭 大懶蛇:有位呀!有位呀!
直接離港,快船。$ 50萬 現金,面交,不收票,不過戶。
大懶蛇:痰生,呢邊。麈C奶,呢邊。淋生,呢邊。含生,呢邊。
大懶蛇:滿客,開船............

引用:
原帖由 kmh623000 於 2020-5-24 01:29 AM 發表
長毛依家咩心情?
可能,解畫,話傾緊 ( 偶像 ) 折乜9奶 D故事呢?

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-5-24 03:05 AM 發表

走?沒機會了……
國安法是中央政府對全國人民的承諾和責任。
漢奸,生要見人死見屍。
都支持呀!
總之,還我平安、平靜 的香港。
等大家,有得番返工 / 返學 / 去街。
工作,放工,出糧,放假,洗錢。

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2020-5-24 03:15 AM 發表

X2..
咪同 對面大海一樣!
當初,2大幫會對戰,日日打仗。

當澳門政府死嘅,中國1出手,1個要即走外國,1個捉咗受靶,受果位,臨出冊果1年,每星期都有同胞探監傾心事。
自始以後,大海風平浪靜,又1例子。
有片,有報導,當時人亦有被訪問講出。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]