• 瀏覽: 42,742
  • 回覆: 347
  • 追帖: 4
+24
好快呢幾日有漢奸嘗試出境,睇吓係咪已經唔出得。

但好多都已有案件喺身,著草機會大啲。

如果無 case 喺身,又真係出唔到境,我驚我行行吓街會忍唔住大笑,嚇親街坊。

大陸根本早就掌握資料,係班犯狗唔收手逼大陸做野啫

反正我覺得國安法落實左
中央也不會追究過去責任
畢竟香港有特殊情況
但肯定明示暗示要班人別再搞事
你地既料早收夠
只要以後正常做番人都可以比次機會
但再有一次就必嚴懲~要佢地好自為之

引用:
原帖由 x747x 於 2020-5-24 12:35 AM 發表

如果無 case 喺身,又真係出唔到境,我驚我行行吓街會忍唔住大笑,嚇親街坊。 ...
肥佬22日向高院申請取消禁出境~但遭拒絕算唔算
一傳出國安法第二日就想走佬

引用:
原帖由 x747x 於 2020-5-24 12:35 AM 發表

如果無 case 喺身,又真係出唔到境,我驚我行行吓街會忍唔住大笑,嚇親街坊。 ...
過多幾日會知道有幾多離開香港,仲有應該會愈來愈多呢啲相周圍登出黎

長毛終於可以升呢做佢偶像捷古拿華拉喇,革命啦喂住乜鬼公屋啫

引用:
原帖由 男E 於 2020-5-23 23:52 發表
全國人大即將審議「港區國安法」草案之際,北京《環球時報》旗下「環球網」報道,上月因「插手香港事務」「資助危害國家安全犯罪活動」在廣州被起訴的美國駐華企業高管李亨利,曾經密會「長毛」梁國雄及香港學聯前秘書長周永康,並配發兩張他們會面時的照片。報道稱,「可以證明香港的亂港分子,就是得到了來自外部金主的資助」,香港進行國家安全立法已經「刻不容緩,非立不可」。

「環球網」的報道稱,兩張相片是「最近獲 ...
希望就地正法啦
好似美國疫症死人嘩好普遍啫

引用:
原帖由 Timothy999 於 2020-5-24 01:05 AM 發表

過多幾日會知道有幾多離開香港,仲有應該會愈來愈多呢啲相周圍登出黎
排隊買機票
邊個走先呢

引用:
原帖由 男E 於 2020-5-23 11:52 PM 發表
全國人大即將審議「港區國安法」草案之際,北京《環球時報》旗下「環球網」報道,上月因「插手香港事務」「資助危害國家安全犯罪活動」在廣州被起訴的美國駐華企業高管李亨利,曾經密會「長毛」梁國雄及香港學聯前秘書長周永康,並配發兩張他們會面時的照片。報道稱,「可以證明香港的亂港分子,就是得到了來自外部金主的資助」,香港進行國家安全立法已經「刻不容緩,非立不可」。

其實去到呢啲程度,已經係講緊間諜級數的案件。香港九七前港英政府有政治部,查呢類間諜案。九七後就取消左政治部,但又冇新的部門來查返相關的案件。結果呢類間諜話動在香港冇王管。(tbb最近播緊的飛虎,就係講緊警隊因為冇專門調查外國間諜同恐怖分子的案件,所以要成立秘密特別部門。)

希望立國安法後,可以組織相關部門,專門打擊呢類間諜活動!

吃中國飯,砸中國鍋

引用:
原帖由 男E 於 2020-5-23 23:52 發表

長毛今次要洗定八月十五

環時同文匯報一樣咁荒誕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]