• 瀏覽: 40,193
  • 回覆: 500
  • 追帖: 3
中國推得國安法就預咗同美國反枱,最壞打算就係犧牲香港都唔可以讓香港成為反共基地。

熱賣及精選
沽名釣譽

回覆 引用 TOP

每年 300 億貿易順差,邊個傷啲 

回覆 引用 TOP

肯定黑暴犯民破壞香港影響大 侵侵生意人 做美國腫桶咁好玩 想玩多屆 敢能得罪幕後商家佬 黃屍曱甴 用完即棄 等死

回覆 引用 TOP

冇咗等同內地城市 邊有人來香港做生意 連雙非都唔會找香港做跳板同洗黑錢

無影響,港美絕交,利大於弊!

附件

Screenshot_20200521_171915_com.huawei.photos.jpg(20.85 KB)

2020-5-24 12:12 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急屎 於 2020-5-23 11:50 PM 發表

當年呢場911運動,表面係拉登發動,實際上小布薯策劃得天衣無縫!美國借呢場911運動,發動侵略戰爭,喺中東扶植親美政府,收獲政治、石油利益,所以話呢場911運動,對美國整體係利多於弊!
只係可憐拉登被過橋抽板,殺人滅口! ...
仲有唔好忘記,當年Donald Rumsfeld 係9月10日,公開講話,Pentagon 「唔見咗」 2.3trillion dollars。之後第二日,9/11 Pentagon會
計部就被炸了。Donald Rumsfeld仲高調幫手救傷者,俾人影到。以當年Rumsfeld的身份,應該一早就被secret service押送去地下室避難啦。

Tower 7亦收埋好多數據,全部係政府部門偷走哂民脂民膏的証據。一個9/11,乜証據都毀滅哂。

回覆 引用 TOP

好簡單唔鐘意香港快啲打包滾🥚

回覆 引用 TOP

講到美國做善事送錢甘。又無講中國反制。講到甘易。美國一早制中國九世。使鬼大家打嘴炮

回覆 引用 TOP

對香港沒有大影響,美國就少了每年几百億貿易順差,美國的banker 很多會失業

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加燦 於 2020-5-23 11:35 PM 發表

所謂負面影響只是犯民港毒漢奸等等畜牲用嚟嚇啲市民. 任何政策都係互惠. 所謂特殊政策對美國冇好處,佢哋一早就取消咗啦.真係同香港有親咩.
無錯,侵侵退群退上癮,勒索自己D𡃁又勒索上癮, 你估美國真係開善堂呀? 冇利益就一早就取消了, 真係以為美國同香港有親咩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ufo2018 於 2020-5-23 10:43 PM 發表

智庫戰略暨國際研究中心(CSIS)中國研究主任白明(Jude Blanchette)指出,《國安法》提案可能導致美國終止香港的特殊待遇、將香港與中國內地同等對待。若美國一旦終止香港的特殊待遇,香港的貿

你 ...
美若終止香港特殊地位,美國會影響幾多,相信美國會經濟大衰退,並可能會被中俄制裁。

難道黑暴日日掟汽油彈就可以保持香港金融中心地位? 唔撤正契弟!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ufo2018 於 2020-5-23 10:43 PM 發表

智庫戰略暨國際研究中心(CSIS)中國研究主任白明(Jude Blanchette)指出,《國安法》提案可能導致美國終止香港的特殊待遇、將香港與中國內地同等對待。若美國一旦終止香港的特殊待遇,香港的貿
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2650000/2650395/20200522cnc001_1024.png

你 ...
我深信覺得老美嘅911係自編自導自潢嘅大龍鳳,他們以自己利益為先,鞏固世界大哥嘅位置,控制全世界

回覆 引用 TOP

我一定同國家共同進退,無國怎能成家?
我唔係特別愛國,但係國家民族大義係唔容許任何人侵犯。乜乜物物美國制裁果啲,好話唔好聽,未驚過,睇下邊個死先。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]