• 瀏覽: 35,368
  • 回覆: 398
+13
全國人大代表大會正審議「港版國安法」,並計劃將該法納入《基本法》附件三,透過直接公布方式在港實施,過程將繞過香港立法會審

香港理工大學專業及持續教育學院講師陳偉強則指出,相關想法僅屬彭定康等一小撮人的癡心妄想,質疑他公然對香港事務指指點點,涉及干預香港事務。他又強調,中國在港訂立國家安全法合情合理,「睇唔到有違反《中英聯合聲明》」,強調包括英國、美國在內的西方國家皆有就國家安全問題立法;又質疑彭定康在現今英國政壇欠缺影響力,並不會影響到現屆保守黨政府的外交政策。

肥彭只係食人血饅頭的英國過氣政棍

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200523/bkn-20200523162205011-0523_00822_001.html

香港不是有「二百萬加一」個奸邪妖獸麼?那就由大英帝國全部接收吧。

尼隻老狐狸明知道英國唔可能比班暴徒垃圾廢物居留權架啦,距只要用把口幫曱甴打飛機就會有死蠢出來送人頭,尼條撲街真係夠嗮毒

過氣政棍

唔講佢得唔得, 就算英國政府接收班暴民,

97回歸前既護照, 23歲以下都無, 曱甴仔一定無啦

另外, 新冠肺炎歐洲死亡第一, 過去感染咗好似要盡量留係屋企啵.

疫情之下, 歐美所為民主政權, 畀人底褲都除埋, 露晒鳥啦, 過去受難咩.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-23 10:24 PM 發表
搵個島來大遷徙⋯容乜易
外國大把平地
D馬埸大過香港個馬埸9千倍
你地知唔知英國有個西蘭公國呀?雖然佢話唔係英國,不過英國可以考慮買咗佢比BNO班住吖

咁都關「上海仔」事

好多曱甴都無資格攞BNO喎
引用:
原帖由 1000day 於 2020-5-23 10:17 PM 發表
全國人大代表大會正審議「港版國安法」,並計劃將該法納入《基本法》附件三,透過直接公布方式在港實施,過程將繞過香港立法會審

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200523/photo/bkn-20200523162205011-0523_00822_001_01b.jpg?20200523211913

香港理工大學專業及持續教育學院講師陳偉強則指出,相關想法僅屬彭定康等一 ...

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-23 10:24 PM 發表
搵個島來大遷徙⋯容乜易
外國大把平地
D馬埸大過香港個蚊滋馬埸9千倍
咪L發夢啦...

大把地? 人地唔洗環保? 益你d外人...

要比就一早比英國護照啦!使鬼搞個四不像BNO 咩!英國政府咁大方亦無須脫歐啦!

有誠意要給香港人居英權,早在三十年前已給了,何需等到現在?

引用:
原帖由 Driveffun 於 2020-5-23 10:31 PM 發表
要比就一早比英國護照啦!使鬼搞個四不像BNO 咩!英國政府咁大方亦無須脫歐啦!
唔用呢D大話麻醉D曱甴點會咁落力攬炒?

但係班黃狗九成無BNO

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]