• 瀏覽: 5,916
  • 回覆: 74
+11
全國人大常委會將審議「港版國安法」,本港社會對中央今次出手未有太大反彈,有團體過去3個月收集228萬個聯署支持就國家安全

其實阿爺要做就做! 有無聯署都係一樣! 多謝賤犯民同賤曱甴, 慳返立23條嘅時間!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200523/bkn-20200523171018845-0523_00822_001.html

國安法四步走:
1. 立法
2. 誘蛇出洞
3. 執法
4. 回復平靜

好明顯係事在必行
有若干反彈亦係意料之內
中間有過程
但長遠一定係好事

希望國安法生效後要嚴懲搞事份子、黑衣暴徒 

遊行示威我唔反對,但阻人返工返學、
打人、放火、破壞港鐵站交通燈店舖等等,
全部要附出代價

一、曱甴受硬唔受軟
二、守法市民唔想再受曱甴肆虐
故接受港版國安法是港人共識。

要成立國家安全義勇軍

希望國安法可以令香港回復平靜

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-5-23 09:43 PM 發表
全國人大常委會將審議「港版國安法」,本港社會對中央今次出手未有太大反彈,有團體過去3個月收集228萬個聯署支持就國家安全

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200523/photo/bkn-20200523171018845-0523_00822_001_01b.jpg?20200523211358

其實阿爺要做就做! 有無聯署都係一樣! 多謝賤犯民同賤曱甴, 慳返立2 ...
佢地話cy 係港獨之父, 咁黎智英係國安法之父都當之無愧

即係呢,果幾百個區議員的反對無效,因為香港用民主的「少數服從多數方式」去證明了香港人的意願,請世界尊重228萬「真.香港人」的意願!

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-5-23 10:01 PM 發表

佢地話cy 係港獨之父, 咁黎智英係國安法之父都當之無愧
全靠有美帝撐腰國安法先會上台

100%支持國安法,我簽了

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-5-23 09:51 PM 發表
希望國安法生效後要嚴懲搞事份子、黑衣暴徒

遊行示威我唔反對,但阻人返工返學、
打人、放火、破壞港鐵站交通燈店舖等等,
全部要附出代價 ...
最好判罰款, 賠償額乘十倍, 成本一萬變十萬, 無錢賠就每欠一萬坐監一個月計.

垃圾周圍破壞美狗唔撚出聲,中央出招美狗就話係打壓, 屌 美狗老母, 鬼唔望隔月美狗都有單911

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]