• 瀏覽: 2,446
  • 回覆: 25
趙先生分析:國安法很快落實包括執行細則及有追溯力,並且會在九月前拘捕及處理反對派骨幹分子。

即是反對派剩餘時間唔多,要逃走要快。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-23 07:16 PM 發表

係呢, 咁共產黨倒臺、中華人民共和國亡國時, 你地使唔使殉黨、殉國啊?
睇見你好好笑。

提示: 違規內容已被屏蔽
今次國安法一定要執行得徹底,千祈唔好唔湯唔水

唔湯唔水只會攪到香港永無寧日,咁就乜都攪唔返起

一舖過做得徹徹底底,短期要承受被降級,撤資,老美抵制等惡果,但清哂瘀血後香港先可以浴火重生,我敢話十年後恒指升穿4萬唔係夢,外資照舊返返哂嚟,但一定要清哂瘀血冇哂障礙先做到

香港現在一個好大嘅問題就係教育都係被黃屍洗腦,連下一代都作反,仲有地產霸權

亞爺今次攪掂飯民後,跟住就要鬥地主,要佢地吽返d地出嚟,同埋咪係咁推高樓價

鬥完地主就清洗教育太平地,推返國民教育,亞爺真係大把嘢要做,鬼叫林鄭冇鬼用攪唔掂班人,係要亞爺出手撥亂反正架喇

建議國安法罰則︰
亂貼街招 - 3年+清潔返所有嘢
拆磚/刑毀/燒舖 - 3年+賠錢
用磚碇人 - 10年+賠醫藥費
燒人 - 終生監禁+賠醫藥費及受害人全家生活費
殺人 - 捉返大陸終生監禁+受害人全家生活費
放炸燀 - 終生監禁
燒/塗污國旗 - 10年
叛國 - 捉返大陸終生監禁

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-23 08:01 PM 發表

唔知邊個可以笑耐D呢?

莫非你地忘記左 邪不能勝正 呢句古訓!

做共狗係冇下場架!
越睇越好笑。

好有娛樂性。

引用:
原帖由 lewark 於 2020-5-23 07:05 PM 發表
趙先生分析:國安法很快落實包括執行細則及有追溯力,並且會在九月前拘捕及處理反對派骨幹分子。

即是反對派剩餘時間唔多,要逃走要快。
無追溯力

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-5-23 09:43 PM 發表

無追溯力
放生?

應該唔會,習開聲要鬥爭,無咁簡單。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-23 07:16 PM 發表

係呢, 咁共產黨倒臺、中華人民共和國亡國時, 你地使唔使殉黨、殉國啊?
倒臺?擔心自己有冇命睇到先啦,國安就快來港租用甲級商廈,執行李未? 你鬧共產黨咁耐,佢又贏喎

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-5-23 09:43 PM 發表

無追溯力
我都覺得無追溯力.

放長相眼睇吓有幾多民主自由人走佬!

既然有執法機構係香港,反對派骨幹仲邊有得走?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]